Katy Perry – Teenage Dream

This slideshow requires JavaScript.

Salut,
azi vorbim despre visurile adolescentei, prezentate intr-o forma muzicala. “Teenage Dream” este titlul albumului deja ultra cunoscutei Katy Perry. Dupa primul ei album, care s-a bucurat de un succes urias, in special datorita deja mega-hiturilor “I Kissed A Girl” si “Hot’n Cold”, desi tot albumul era unul de o calitate foarte buna (si mai ales plin de chitari electrice si instrumente adevarate), ei bine iata ca urmeaza al doilea album al artistei. Albumul a fost asteptat cu sufletul la gura de toata lumea, pentru a vedea daca nebunatica Katy este in stare sa mentina stacheta acolo sus unde ea singura o setase un album mai devreme. Deja “California Gurls” impreuna cu Snoop este ultra promovata. Si cam asta e nota albumului, desi piesa mai sus amintita e una dintre cele mai bune de pe album (asta neinsemnand ca e o piesa buna, exceptionala, fantastica, din contra).

In ceea ce priveste textele, Katy nu se dezminte, dar de la versurile pline de umor, sarcastice, cu tenta sexuala accentuata, evidenta dar de bun simt, artista trece la texte explicite, care de data asta doar vor sa para destepte, pentru ca nu prea sunt, dar nu prea reusesc. Si putem compara foarte usor:”I Kissed A Girl” avea un text putin pervers, putin jucaus, foarte funny, si super ok, fara a avea nevoie de sustinerea unui videoclip cine stie ce pentru a-ti creea o imagine asupra mesajului. Ei bine, “California Gurls”, are nevoie muuuuult de tot de o sustinere vizuala a unui videoclip impanat de clisee (o sa-mi spuneti ca e facut expres asa pentru a atrage atentia asupra lor), si care trebuie sa sustina o piesa asa si asa si un text cam hmmm…

Au disparut chitarile, tobele de rock, au aparut sintetizatoarele, si tot ce inseamna tehnologie de modulare a sunetului, mai putin partea naturala a muzicii: instrumentul adevarat. Au disparut textele destepte si care te atrageau, au aparut cuvinte explicite folosite tocmai ca sa atraga atentia, in lipsa unor idei sau jocuri de cuvinte mai destepte.

Singura piesa care merita este: “The One That Got Away”. Aia da, restul e….

In cateva cuvinte, mie unul nu imi place. Cu o piesa nu se face un album (doar in Romania, aici da). Si e pacat, pentru ca eu sincer, asteptam mult de la Katy dupa albumul precedent.

by Vlad


Advertisements

One thought on “Katy Perry – Teenage Dream

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s