30 SECONDS TO MARS – THIS IS WAR

Această prezentare necesită JavaScript.

Salut.
Stiu, stiu, albumul e aparut in 2009, si deja il stiti. Mai stiu ca deja s-au spus multe despre album si despre membrii trupei. Dar mai stiu ca am stat in dubiu in 2010 daca sa scriu despre ei sau nu. Pur si simplu nu stiam exact ce simt, ce sa scriu despre albumul asta. Il ascultam o data imi placea, il ascultam a doua oara mi se parea asa si asa. Dar se stie ca albumele de care te indragostesti iremediabil sunt acelea care se lasa greu de cucerit si care te intampina de fiecare data cu un sunet, cu un vers pe care data trecuta l-ai omis fiind „agatat” de alte sunete, versuri, etc.

Ei bine asa este si poveste dintre mine si „This IS War”. Cu fiecare ascultare apar lucruri noi, cate un sunet neauzit pana atunci, cate o inflexiune a vocii in background care ii da piesei respective o identitate cu totul
noua.

Este al treilea album al trioului american condus atat de bine de charismaticul actor/cantaret Jared Leto. El este dealtfel si compozitorul majoritatii pieselor de pe album, procesul de nastere a acestui material durand cam doi ani.

Se deschide cu un cor autentic de calugari tibetani, continua cu o naratiune a unei fetite in limba franceza si merge mai departe cu un strigat de soim, inregistrat live in Africa de Sud, de catre membrii trupei, deasupra casei in care compuneau. Dar de departe cel mai impunator instrument, dupa percutii elaborate, chitari bine lucrate si bass patrunzator, este vocea umana. 30 Seconds To Mars folosesc des pe acest album vocile propriilor fani, inregistrate intr-un club din LA, si pe care i-au denumit „the echelon”. Vocile acestea devin o armata de sunete care impreuna fac un instrument natural, neprelucrat si care te invaluie din toate partile. Este armata fanilor celor de la 30 Seconds To Mars, si vai de cei care ii vor sta in cale. Eu personal am botezat acest instrument „voice armada”. Ei, asa cum am spus deja, i-au botezat „the echelon”. Si „voice armada” te „ataca” inca de la introul albumului, iar la „100 Suns” este de-a dreptul si de-a dreptul inaltatoare.

Versurile sunt extrem de inteligente, originale, desi temele sunt vechi de cand lumea. Drgoste, ura, lupta interna a sufletului cu mintea, lupta exterioara a individului cu gloata, si lupta gloatei cu cei care distrug planeta (economic, ecologic, prin forta armelor, etc).

Albumul e produs de doi dintre cei mai buni profesionisti in domeniu, si care au la activ, albume produse pentru U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Rolling Stones, Peter Gabriel. Si se simte mana unor meseriasi in fiecare sunet, in fiecare rasuflare a artistilor.

Asa cum era de asteptat, a avut super recenzii in toata lumea. Nu are rost sa plagiez aici ce spuneau restul, chestii de gen epic rock, etc. Spun doar atat: un album rock exceptional pe care daca ajungi sa il intelegi si indragesti o sa ajungi la o dragoste pe viata.

Pana atunci, numarati pana la 30, si apoi apasati play.
by VladPublicitate

Un gând despre „30 SECONDS TO MARS – THIS IS WAR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.