Acasa la Smiley

Salut,
ieri unul dintre cei mai apreciati si in voga artisti romani si-a prefigurat lansarea viitorului album prin lansarea inca a unui single de pe viitorul material discografic. Piesa se numeste „Acasa” si artistul se numeste Smiley.

Piesa este ceva extraordinar. Rar ma entuziasmez asa tare la o piesa si foarte rar ma entuziasmez la o piesa a unui artist roman. Am avut ocazia si mai ales placerea, pentru ca a fost o revelatie, sa ascult tot albumul lui Smiley, inaite de a fi editat, alaturi de mastermindul muzical al celor de la HAHAHA Production, si anume Serban Cazan. Si am ramas mut de uimire. Lasand la o parte deja cunoscutele „Dead Man Walking” si „Criminal”, ceea ce a urmat a fost o experienta muzicala completa. De la funk la dance, de la pop la pop-rock, noul album Smiley este o incantare, asa ca looking forward sa-l vad lansat pentru a-l putea cumpara.

Dar despre albumul cu pricina la momentul respectiv. Acum vorbim despre piesa „Acasa”. De la primele acorduri de pian simti ca este ceva special. Una dintre cele mai sincere piese ale unui artist roman. Textul este simplu, clar, direct si atat de adevarat incat oricine se regaseste in versuri. Cine nu recunoaste ca viseaza in fiecare seara sa nu fie „un oarecare” inseamna ca e un mincinos… Tot sufletul lui Smiley pare pus in versurile astea si asta am apreciat intotdeauna la el: textele sunt foarte adevarate si il reprezinta. Pe principiul asta sunt, daca ma placi bine, daca nu iarasi bine, eu am viata si drumul meu si merg pe el pana la capat. Din punct de vedere muzical, piesa e o compozitie foarte buna. Serban, Smiley si tot restul echipei HAHAHA au reusit ceva extraordinar. Soundul este super actual, si este o gura de aer proaspat in peisajul asta muzical romanesc mult prea manelizat. „Acasa” este piesa oricarui roman care la un moment dat a fost sau este departe de casa, piesa oricarui roman care macar o data in viata a visat sa ajunga mai sus, indiferent daca a reusit sau nu. Este piesa oricarui roman care nu-si uita radacinile…

Pentru mine asta e clar piesa romaneasca a anului 2013…si nu-mi povestiti de alte piese care au fost ultra-difuzate vara asta pentru ca nu e cazul. Ca valoare muzicala si text, piesa asta bate tot ce a scos industria muzicala romaneasca pana acum in 2013.

Enjoy Smiley’s „Acasa’

Un gând despre „Acasa la Smiley

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.