ROCKING WITH DIANA…

Salut dragilor,

Pe invitata mea de azi o știți de ceva vreme. E o ardeleancă simpatică, fană a muzicii rock, o chitaristă foarte bună și extrem de carismatică și care simte fiecare notă pe care o cântă. O știți din perioada când era la Blaxy Girls, o știți din noul și mai efervescentul band de la Vocea României și o găsiți prin cluburile din țară împreună cu colegii ei din Special Guest Orchestra.

Nu o mai lungesc ci îi spune bine ai venit și Diana Ganea, let’s talk music!

10402035_10205668092040991_7310414399972748682_n

Cum ar arăta viața ta fără muzică? Îți poți imagina așa ceva?
Bună Vlad, să știi că de multe ori m-am gândit ce aș fi făcut dacă nu urmam drumul muzicii….și de fiecare dată am ajuns la concluzia că în orice domeniu m-aș fi așezat nu aș fi avut acea împlinire și satisfacție interioară pe care o simt din muzică. Sigur că am avut perioade în care în paralel cu muzica lucram și altceva, dar niciodată ea nu a lipsit total. Deci nu, nu vreau să-mi imaginez viața fără muzică și nu cred că trebuie. Ar fi mare păcat atâta timp cât te naști sau dezvolți talent pentru asta și o faci din plăcere (și aici vorbesc în general pentru toți cei cu înclinație artistică).

Putem spune că atunci când iei chitara în mână te transformi? Un fel de Dr.Jekyll și Mr. Hyde muzical?
Haha, da, aș putea spune că este un “drog” chitara pentru mine. Pe scenă mă simt foarte bine, cânt din suflet, cu mare plăcere și asta contează mult.

Care sunt artiștii tăi preferați? Cu ce artist din toată lumea ți-ar face plăcere să cânți alături?
Oh,e lungă lista artiștilor preferați. O să menționez câțiva :Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Wonder, Michael Jackson, Sting, Jamiroquai, James Brown, Prince, Joe Bonamassa, Incubus, John Mayer, Fourplay, Snarky Puppy, John Scofield, Marcus Miller, Joe Satriani, Paul Gilbert,Mike Stern, Guthrie Govan, Greg Howe, Steve Lukather….și mulți alții.
Dacă ar fi să aleg un singur artist cu care să împart scena probabil acum aș spune Guthrie Govan.

10336821_10203884350488567_5901339391597591890_n

Spune-mi cinci piese care nu o să lipsească niciodată din playlistul tău?
Little wing – Jimi Hendrix; It’s probably me – Sting ; Get up – James Brown; Superstition – Stevie Wonder; Snarky Puppy – What about me

Cum a fost experiența primului sezon de Vocea României? A fost un sezon mai rock ca niciodată și din punctul meu de vedere, cel mai viu dintre toate. De pe scenă cum s-a simțit?
Pentru mine personal experiența Vocea României a fost una foarte bună. Am lucrat cu oameni de muzică de la care am invățat multe, a fost și un exercițiu bun de rezistență și memorare de piese într-un timp scurt. Pe scenă a fost un vibe foarte mișto, și asta pentru că echipa (și aici mă refer și la cei de la sunet) a fost una potrivită și fiecare și-a făcut treaba într-un mod profesionist. Pot spune că pe perioada emisiunii am evoluat muzical și asta nu poate fi decât un plus pentru mine. Pe langă faptul că am cunoscut oameni tineri talentați, cu sete de muzică.

Care crezi că e motivul pentru care, câștigătorii concursurilor muzicale de la noi și mă refer la Voce si X-factor, nu reușesc apoi să se impună și pe mai departe? Pentru că au tot ce le trebuie: o platformă de lansare excelentă, deja și-au făcut relații și totuși nu răzbesc. Care să fie motivul?
N-as putea spune motivul adevărat, pentru că nu îl cunosc. Pot să-mi spun părerea: cei care nu se afirmă după ce au câștigat unul dintre aceste concursuri muzicale probabil greșesc undeva, se grăbesc în a face/promova ceva care nu-i avantajează. Concurența fiind mare e greu și din punct de vedere moral să reziști și să tot încerci.

De ce rockul devine în România un stil muzical din ce in ce mai puțin difuzat? Chiar așa rău le face românilor sunetul de distors 🙂 ?
🙂 Cu siguranță este o comunitate destul de mare care nu agreează distorsul chitării. Probabil muzica rock e greu de digerat și drept fiind spus cultura muzicală la noi în țară e scăzută (și aici vorbesc despre marea masă a oamenilor). Ca să nu mai vorbesc de jazz….

934024_10201103633572382_284310169_n

Ce părere ai despre muzica difuzată pe radiourile comerciale de la noi? Mie, sincer, mi se pare că avem din ce în ce mai multe manele deghizate în piese dance. Chiar asta își dorește publicul de la noi?
Nu sunt pe gustul meu piesele difuzate la radiourile comerciale de la noi ( și mă refer în special la piesele românești). Însă îmi dau seama că pentru marea masă asta se vinde. Iar muzica, cea comercială, vine în valuri, apar stiluri și combinații de la an la an. Publicul de comercial asta așteaptă și se pliază după radiouri.

În ultimul an, parcă mai mult ca niciodată, vulgaritatea excesivă este predominantă și în versuri și în imaginea artiștilor. Iggy Azalea, Miley Cyrus, Rihanna plus imitatoarele lor de pe la noi, promovează o imagine de „trailer park white trash”. există și destule excepții, dar parcă artiștii de acest tip sunt din ce în ce mai promovați. Care e explicația pentru care publicul larg savurează astfel de creații clar fără nicio valoare muzicală?
Publicul de care vorbești tu nu cunoaște valoarea muzicală așa cum o cunoaște un muzician. Nu știe să-și extragă din compoziție detaliile muzicii. Nu zic că ar trebui,așa ar fi toți mari critici muzicali. Vulgaritatea până într-un punct eu zic că mereu atrage și vinde iar publicul savurează artiști de genul. E simplu. Și un alt aspect pe care poate mulți nu îl conștientizează, dacă e să vorbim de Rihanna sau Miley Cyrus este managementul și producția din spate care știe să împacheteze și să vândă entertainment.

Cât de mult contează educația de acasă în dobândirea unei educații muzicale? Cât de mult contează educația muzicală în viața de zi cu zi?
Contează în proporție mare educația de acasă. E mediul în care te dezvolți. Educația muzicală în viața de zi cu zi nu cred că ar conta decât pentru cei care sunt în domeniu. Însă un minim ca și cultură generală eu zic că e necesar pentru toată lumea.

1973693_10204969794103979_2347462216887141878_o

Care e cea mai muzicală carte pe care ai citit-o?
Eh la asta nu știu ce să-ți spun, nu-mi vine un titlu “muzical”.

Cum ai descrie-o pe Diana Ganea folosind doar titluri de cântece?
Oh, să mă descriu frumos :)) Păi aș spune “I feel good” – James brown ; “Bad” – MJ ; “Whyle my guitar gently weeps” – The Beatles ; “Satch boogie” – Joe Satriani ; ‘Change the world” – Eric Clapton ; “Higher ground’ – Stevie Wonder

Cum ai descrie muzica românească de acum folosind un titlu de melodie?
Thriller 🙂

Care e marca de chitară preferată?
Un subiect de discutat cu orice chitarist. Da, în momentul de față spun Gibson. Gusturile mele în materie de instrument s-au modificat în timp și de aceea spun “în momentul de față”. Mai am de explorat și cine știe…. 🙂

Ai avut vreodată surpriza să rămâi fără vreo coardă în timpul unui concert? Cum „te-ai scos”?
Am avut și moment de genul, acum câțiva ani . Am avut o chitară de back-up și am scăpat ușor . De obicei sunt calmă când apar situații neprevăzute pe scenă.

382945_2842635104406_2122506413_n

Diana, îți mulțumesc mult pentru amabilitate, rămâi în continuare una din artistele mele preferate, îți urez tot binele din lume și așteptăm invitația la următorul tău concert.
Mulțumesc!

Publicitate

Un gând despre „ROCKING WITH DIANA…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.