GIULIA, ”DIN CAUZA TA” VORBIM DESPRE MUZICĂ :)

Pe invitata mea de azi e imposibil să nu o cunoașteți. Frumoasă, deșteaptă, talentată, mămică a doi copii superbi. Cântăreață, om de radio la un moment dat și acum din nou pe scenă. La început, împreună cu colegele ei de trupă ne-au spus că ”în vara asta fac tot ce-mi trece prin cap”, apoi ”Lasă-mă-n pace”, ”N-am să uit” și ”Ești băiatul care-mi place”. Mai apoi ne-a povestit despre niște ”Fluturi în stomac”, a mai trecut prin încă o trupă și acum, din nou solo, ne vorbește despre ”Jocuri deocheate” și cel mai nou moment e ”Din cauza ta”. Acum e una dintre artistele reprezentative de la HaHaHa Production și una din feblețile mele.

1511622_10153792944495608_644389135_n

Pentru cei care nu au ghicit deja cine e superba mea invitată, îi spun bine ai venit Giuliei și ”Let’s talk music”.

Cânți de mică și succesul l-ai cunoscut cu trupa Candy. Recunosc că și acum am pe acasă pe la Bitrița două cd-uri cu albume de-ale voastre și ”N-am să uit” o ascult și acum cu mare plăcere. Practic adolescența ta se confundă cu această trupă. Ce a însemnat perioada aceea pentru tine, din toate punctele de vedere?
Pentru mine a fost cea mai grea dar și cea mai frumoasă perioadă. Adolescența mea a fost poate mai frumoasă decât mi-aș fi putut închipui vreodată pentru că mi-am petrecut-o în locul pe care îl iubesc cel mai mult…pe scenă. Uitându-mă acum în urmă cred că singurul lucru pe care aș putea să mi-l reproșez este că nu am știut să mă bucur la maximum de acea perioadă, de concertele cu casa închisă, de sutele de fani care ne așteptau la hotel pentru autografe, de miile de maimuțoi primiți pe scenă. Eram totuși un copil în plină perioadă de dezvoltare și uneori aveam impresia că totul mi se cuvine însă am trait mai apoi și perioada în care lucrurile nu au mai mers atât de bine pe plan muzical și atunci am început să prețuiesc fiecare amintire a mea cu Candy.

Consideri că ți-ai sacrificat copilăria fiind mereu pe scenă?
Am considerat asta la un moment dat când am și hotărât că nu mai vreau să fac muzică și am vrut să fiu o tânără oarecare însă mi-am dat seama destul de repede cât de mult iubesc să fiu pe scenă. Nu m-am considerat niciodată o mare voce și am fost întotdeauna foarte sinceră cu mine. Eu sunt un entertainer. Îmi place să îi fac pe oameni să simtă fiecare emoție. Sunt la fel de sinceră cu publicul meu cum sunt cu mine iar oamenii au simțit de fiecare dată fiecare trăire sufletească a mea.

19364giulia-anghelescu-1

Dacă știu bine, tatăl tău a fost și managerul trupei. Cât de mult a contat prezența lui constantă aproape de voi?
Tata a fost persoana care ne-a ținut întotdeauna cu picioarele pe pământ. Datorită lui am învățat că înseamnăenorm pentru cei care ne ascultă muzica să dăm autografe tuturor deși asta însemna să stăm să scriem sute de postere. De la tata am învățat că fiecare clipă petrecută alături de un fan este neprețuită, că trebuie să îmi asum responsabilitatea de a fi un model pentru sute de mii de copii, că trebuie să îmi păstrez simțul realității și că poate cu astfel de momente nu te întâlnești decât o dată în viațâ și trebuie să le prețuiești enorm.

După perioada Candy a urmat o perioadă de carieră solo care s-a împletit foarte interesant cu o carieră de DJ la radio. Cum se vede un artist și din partea cealaltă, a omului de radio?
Omul de radio va fi întotdeauna parte din mine și pe lângă bucuria pe care o simt de fiecare dată când sunt on air am învățat și am înțeles multe lucruri pe care poate înainte nu le înțelegeam. Am învățat ce înseamnă un playlist, cum se face el, cât de mult contează părerea ascultătorului. Radioul e un microb de care nu mai scapi niciodată. Îmi e foarte dor să vorbesc la radio și probabil că în scurt timp mă voi întoarce în FMul românesc.

11401046_10155712597685608_6652197653516526406_n

Apropos de radio, eu recunosc că în ultima vreme am o mică problemă cu muzica difuzată pe posturile comerciale. Deși concurența e din ce în ce mai mare și între artiști și case de producție și în teorie cei care hotărăsc playlisturile la radiouri ar avea de unde alege calitate, practic mie mi se pare că se întâmplă exact contrariul. Care e părerea ta despre piesele pe care le difuzează radiourile noastre?
Cred că momentan radiourile trec printr-o perioadă de tranziție și că ușor ușor lucrurile se vor cerne în mod pozitiv. E adevărat că sunt multe piese bune care nu ajung pe radio însă eu încă mai cred că este doar o perioadă. Nu mai e ca pe vremea trupei Candy de exemplu când eram o mână de artiști și hiturile erau făcute de radiouri. Acum există și partea de online care te poate ajuta destul de mult. Până la urmă dacă o piesă este cerută de ascultători intră mai devreme sau mai tarziu în playlist indiferent de părerea omului de radio. Momentan sunt în postura artistului care nu a mai intrat pe radio de 2 ani de zile însă nu le gasesc o vină celor care fac playlisturile ci dimpotrivă cred ca trebuie să lucrez mai mult și sunt sigură că în momentul în care voi avea acea piesă pe care o va iubi toată lumea, aceasta va intra și pe radio. Nimic nu e întâmplător în viață.

După radio a urmat colaborarea cu DJ Project. Cum a fost perioada respectivă și de ce nu a mai continuat colaborarea?
Colaborarea cu DJ Project a fost una tare frumoasă de care mi se face adesea dor. În momentul în care am rămas însărcinată am ales săfac ce e mai bine pentru bebelușul meu adică să merg la concerte atâta timp cât mă simt în stare atât din punct de vedere fizic cât și emoțional. Am urcat pe scenă până în luna a 7-a de sarcină iar apoi am simțit nevoia de liniște și de odihnă. Și acum mă întreabă lumea de ce nu mai fac piese cu Gino și Maxx și sincer îmi doresc ca la un moment dat să mai colaborăm pentru că mi se pare că rezonăm foarte bine pe plan muzical. Niciodată nu știi ce îți rezervă viitorul.

DJ-Project-RMA-2010-597x349

Acum e din nou o perioadă artistică solo pentru tine. Noi ne-am mai întâlnit pe la studiourile HaHaHa și eu unul știu care e atmosfera și ce fel de oameni muncesc acolo să scoată hiturile pe care le fredonează o țară întreagă. Ce înseamnă HaHaHa pentru tine?
HaHaHa e gașca din care mi-am dorit întotdeauna să fac parte. E într-adevăr o adunare de oameni frumoși iar Andrei a făcut alegeri foarte bune atunci când a ales oamenii care să îi fie alături.

În mai multe rânduri te-am auzit spunând că tu, de felul tău ești defapt un mare fan al muzicii rock. Din păcate rockul lipsește aproape cu desăvârșire de pe radiourile comerciale? De ce crezi că e situația asta?
Muzica rock nu moare niciodată. Așa am învățat eu de la tata care a cântat mai bine de 30 de ani într-o trupă rock, eu de exemplu ascult Rock fm și mă bucur când aud pe radiourile comerciale în rotație maximă ultimul single al lui Dan Bittman. Cred că suntem pe drumul cel bun.

10426855_10154405477350608_7984460082838587234_n

Am ajuns la momentul când vin întrebările alea mai banale gen, care sunt artiștii tăi preferați? Cu ce artist ți-ar face plăcere să cânți pe aceeași scenă?
Am mulți artiști preferați. Niciodată nu am avut un model ci doar am încercat să fur meserie de la toți cei pe care îi admir. Pot să iți mărturisesc că artistul cu care mi-ar plăcea să împart scena ar fi Robbie Williams.

Care e cartea cu cea mai mare muzicalitate dintre cele pe care le-ai citit?
Chris Simion – Ce ne spunem când nu ne vorbim

Descrie-te folosind doar titluri de cântece.
„Thinking out loud”

1003208_10153163666295608_1320631805_n

Dacă acum ai înființa o trupă, cine ar face parte din ea, ce stil crezi că s-ar aborda și dacă te riști să-mi dai și un nume pentru trupă, care ar fi acesta?
Hahaha.. ești sigur că vrei să jucam jocul ăsta? :))

Ce părere ai despre textele pieselor românești din ultima vreme? Mai au mesaj sau e doar o înșiruire de rime fără conținut și cu multe greșeli gramaticale voite?
Sunt multe piese care au apărut în ultima perioadă care au niște texte care nu au absolut niciun sens. Pe lângă greșelile evidente nici nu iți transmit nicio emoție. Sunt multe de acest fel însă tu ca și ascultător trebuie să înveți săfii selectiv. E loc pentru toată lumea în showbiz și sunt absolut sigură că în timp vor rămâne doar artiștii care prin versurile lor spun ceva, îți ating sufletul.

Care crezi că e nivelul de educație muzicală a publicului român ascultător de radio?
Publicul român învață câte ceva în fiecare zi. Eu am încredere în generațiile care vin din urmă.

Ce înseamnă pentru un artist să fie respectat de fani și ce face un artist pentru a-și respecta fanii?
Artistul își respectă fanii fiind el însuși în muzica pe care o cântă și în concertele sale. Totul se rezumă la sinceritate.

Ești mămică din nou, de puțin timp. Dă-mi voie să te felicit și să-ți urez toate cele bune ție, copiilor tăi și soțului tău. Cât de mult contează muzica și educația muzicală în creșterea și educarea unui copil? Mulțumim. Pentru mine contează enorm să le dau copiilor mei o educație muzicală cât mai bună chiar dacă vor fi pasionați de asta sau nu. Muzica te ajută să te definești ca om și să îți exprimi mai ușor sentimentele.

Parcă e din ce în ce mai multă vulgaritate în imaginea multor artiști în ultima vreme, părerea mea fiind că se promovează o imagine de ”trailer park white trash” (vezi Iggy Azalea, Miley Cyrus, etc). Crezi că ăsta e drumul corect acum? Cât mai multă ”piele” și mai puțină consistență muzicală?
Iggy, Miley și lista poate continua, sunt din punctul meu de vedere niște produse de marketing foarte bune care vând foarte mult. Poate asta nu se înțelege încă în industria muzicală românească 🙂 Și Iggy și Miley au o bază din punct de vedere muzical foarte solidă. Fiecare își vinde produsul cum știe mai bine.

Ce surprize ne mai pregătești în viitor?
Dacă până acum mi-am căutat identitatea ca și artist acum consider că sunt pregătită să dau publicului meu produsul Giulia în varianta lui cea mai pură. Ne vedem pe scenă cât de curând împreună cu bandul și dansatoarele mele iar pentru toamnă deja caut piesa care să mă reprezinte cel mai bine și care să atingă cât mai multă lume.

Giulia, merci mult de amabilitate și spor în tot ceea ce ți-ai propus.
Mulțumesc frumos!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.