JURNAL DE UNTOLD – ZIUA 4 PLUS CONCLUZIILE

Untold fericit la toată lumea.

Am cam rămas dator cu veștile despre ultima zi de festival. Pe scurt ar suna cam așa: cea de-a patra zi de UNTOLD FESTIVAL nu a fost cu nimic mai prejos decât celelalte trei. Și intru direct în pâine spunându-vă că într-o trecere scurtă am ascultat și ceva rock la scena din piață, unde era lume destulă, sound-ul excelent și aceeași atmosferă de festival mare la fel ca în celelalte locații.

Dacă în primele zile am spus pas, duminică m-am lăsat dus de Anca și Sidi spre zona hamacelor și beenie-bagurilor. În timp ce fetele s-au răsfățat în hamac, eu am stat pe jos și am fost extrem de plăcut surprins de sunetele urbane apoi tribale și într-un final ale naturii pe care le mixa omul aflat în acel moment pe scenă. Oricum un chill-out total și binemeritat.

Apoi m-am grăbit spre scena mare să îi ascult pe amicii mei de la RADIO KILLER. Ca de fiecare dată Paul și Cătălina au fost la înălțime pe o scenă pe care meritau cu prisosință să fie. Repet părerea mea personală că în acest moment RADIO KILLER este cel mai bun proiect de gen din România. De gustibus…

Trebuie să-i mulțumesc fostei mele colege de clasă (dintr-a-ntâia până-n a doișpea) Raluca pentru informațiile despre cum a fost Fatman Scoop. Cică omul a fost bun. Eu unul nu sunt fan dar am încredere în gusturile Ralucăi.

Cu ea ne-am reîntâlnit în tribună în timp ce pe scenă se afla TUJAMO despre care pot să spun că a fost foarte bun și a pregătit excelent atmosfera pentru main-eventul serii. Pe final de TUJAMO am coborât pe stadion pentru că nu poți să simți mai bine beat-ul decât din mijlocul mulțimii dezlănțuite.

Și mulțimea a dat-o-n isterie de-a dreptul când pe scenă și-a făcut apariția DAVID GUETTA. Pentru prima oară în România omul părea sincer surprins de numărul mare de spectatori care veniseră să-l vadă. După AVICII poate cel mai comercial și difuzat dintre artiștii prezenți la UNTOLD anul acesta, francezul și-a făcut treaba ca un profesionist.

A venit, a mixat, a făcut atmosferă ne-a sedus și a plecat (ca un adevărat francez non?). Recunosc că-i așteptam momentul pentru trei bucăți: bucata de work hard/play hard, bucata de bang, bang/you shot me down și mai ales bucata de TITANIUM. Aceasta din urmă a fost și momentul de apogeu al show-ului, asezonată din plin cu artificii și efecte pirotehnice. Dar cum piesa în cauză e una dintre melodiile mele preferate, putea să fie și cu lumina stinsă că tot o savuram.

Pe scurt, omul profesionist adevărat.

Cam astea au fot impresiile zilei a patra.

Ca și concluzii finale după patru zile de UNTOLD?

ORGANIZAREA EXCELENTĂ.
Mi-a plăcut că orice coadă dura maxim-maximorum 10 minute (mâncare-băutură). Accesul și ieșirea s-au făcut fără probleme și în mod civilizat. Ofertele de băutură și mâncare au fost extrem de variate și pe toate gusturile. Tot aici bag și promoțiile de dinainte și din timpul festivalului, cea cu donarea de sânge pentru un bilet sau cea cu oferirea unui abonament gratuit celor care au luat media 10 la BAC. Mai amintesc faptul că minorii aveau brățări de culori speciale pentru a fi recunoscuți astfel încât să nu li se servească alcool.

TEHNICUL a fost la superlativ. Sunetul și luminile și efectele pirotehnice au fost de mare senzație. Deși puternic și foarte puternic, nu am avut un sunet distorsionat sau pe care să nu-l înțelegi ci din contră.

LOCAȚIILE au fost excelent alese.

ARTIȘTII aleși excelent și pe gustul tuturor. Aici mă refer la toți de pe toate scenele. De la rock, jazz până la retro, hip-hop și bineînțeles EDM.

Vremea a ținut și ea cu noi așa că am avut parte de un week-end de poveste.

Cel mai mult mi-a plăcut ARMIN VAN BUUREN. De departe cel mai bun show.

Apoi AVICII, Fedde LeGrande și Gramatik. Asta nu înseamnă că ceilalți nu mi-au plăcut. Din contră, nu a fost artist care să nu-mi placă. Doar că ăștia m-au ”atins” mai mult.

Și cum organizatorii ne-au promis că ne vedem și în 2016, deja număr zilele.

P.S. Unele dintre imagini sunt luate de pe pagina oficială de Facebook a festivalului. Altele sunt făcute de prietenul meu Ciprian Moruțan și unele (de calitate mai slabă) de către subsemnatul.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.