PUNCT ȘI DE LA CAPĂT

Zilele trecute scriam pe Facebook despre un film care mi-a reamintit că muzica e nemuritoare. Un film care mi-a amintit că muzica vinde orice rană și alină orice durere fizică sau sufletească.

Begin_Again_film_poster_2014

Filmul se numește ”Begin Again”. La noi rulează deja pe TV (HBO și HBO GO) sub numele de ”New York Melody”. Nu am să vă povestesc filmul pentru că ar însemna să vă stric tot farmecul de a-l urmări. Vă spun doar că are o distribuție faină, faină de tot: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld (noua stea a cinematografului de peste ocean) și Adam Levine (nimeni altul decât vocalul trupei Maroon 5).

Păi dacă nu vrei să ne povestești filmul despre ce vrei să vorbim azi? Asta e întrebarea care vă e pe buze nu? Vreau să vă vorbesc despre coloana sonoră a acestui film. Poveste e minunată și muzica o completează de minune. Ca fapt divers, dar deloc de neglijat, piesa ”Lost Stars” în interpretarea Keirei Knightley a fost nominalizată la cea mai recentă gală a Premiilor Oscar.

Dacă de la Adam Levine știm ce așteptări să avem când vine vorba de cântat, din partea britanicei Keira chiar nu știam ce va urma. Fosta ”pirată a Caraibelor” cântă bine de tot. Și mai mult, faptul că este o actriță excelentă o ajută să și joace melodiile nu doar să le cânte. Fiecare melodie interpretată de ea pe coloana sonoră a acestui film plin de bucurie e o piesă de teatru în miniatură. Keira e superbă și expresivă până la Dumnezeu.

Melodiile sunt foarte faine, melodioase dar nu neapărat comerciale. Cu toate astea te ”prind” și te fac să visezi, să zâmbești, să te întristezi, să te bucuri de viață, după caz.

Pe coloana sonoră și în film o să-i puteți asculta cântând pe Keira Kinghtley, Adam Levine, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Ceelo Green și Cessyl Orchestra. Muzica a fost compusă de Gregg Alexander.

Genial e momentul când personajul interpretat de Mark Ruffalo o aude cântând pentru prima oară pe Gretta (personajul interpretat de către Keira) și felul cum mintea lui de producător muzical ”vede” și ”aude” ce nimeni altcineva nu aude. Și mai multe nu vă spun decât ca e un film tare, tare fain și plin de emoție și sentimente.

Facem o recapitulare rapidă?
– super distribuție
– super coloană sonoră
– super idee

Enjoy…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.