DESPRE ASASINII AUDIO

Dragilor recunosc că deja începe să îmi facă rău tot ce aud pe radiourile astea comerciale de la noi. Cu vreo două, trei excepții gen Europa FM sau VIBE FM și încă vreo două, restul par să fie varianta muzicală a emisiunilor lui Măruță și Capatos. Cine sunt mă oamenii ăștia care fac playlisturile la unele radiouri? Cu ce am greșit bă nonvalorilor să difuzați până la epuizare toate parașutele afoane care prezintă piese furate și texte de o imbecilitate crasă? Chiar sunteți cocliți până în măduva oaselor? Vouă chiar vă plac pseudo-manelele alea pe care le difuzați?

scary-music

La un moment dat speram că muzica românească e pe un drum bun. Acum încep să realizez din ce în ce mai mult că nu mai avem nicio șansă. Atâta timp cât transformați în hituri și vi se par wow mizerii gen ”Fete din Balcani” (cu refrenul furat by the way) sau varianta aceea mizeră a clasicei ”Aseară ți-am luat basma” (poate oricând să țină loc de două degete băgate adânc pe gât) măcelărită de un domn cu numele de scenă Uddi, ce pretenții să mai avem. Mă oameni buni, în afară de Delia (a fost anul ei categoric și fără îndoială), Andra și Nicoleta Nuca mai sunt domni și doamne care au voce, cântă live excepțional și au niște piese extraordinare. Dar voi surzilor nu le auziți.

348bfd248ad62afa51523a7957eef47a

Băi criminalilor audio, mă, voi o mai țineți minte pe Paula Seling, pe Ovi, pe Maria Radu, pe Feli, pe Jazzy Jo, pe Iolanda Moldoveanu, pe Aliona Moon, pe Monica Anghel și pe Luminița Anghel? Mă oamenilor, ați auzit vreodată în viața voastră de Byron (trupa nu poetul), de Robin & The Backstabbers, de Grimus, de Vița de Vie? Vă mai spun ceva numele de Adrian Ordean, Leo Iorga, Cristi Minculescu? Băi nonvalorilor, asasinați radiofonic generații întregi. Profitați de lipsa de educație a unor copii pentru a le băga pe gât ”modele de reușită în viață” din genul ălora care nu sunt în stare să cânte fără auto tune și de aceea apar în p..da goală prin videoclipuri.

tumblr_muy7f9eTGx1rdfgw4o1_400

Mă voi ascultați ce se cântă și se promovează afară? Nu vedeți că hiturile pe care le faceți voi artificial prin difuzări repetate nu au nicio șansă peste graniță? Chiar nu vă spune nimic lucrul ăsta? Știu, pot să închid radioul dacă nu îmi convine, pot să schimb postul dacă sunt nemulțumit. Dar cu copiii ăștia la care le stricați viitorul de ascultători de muzică ce aveți? Ce aveți de câștigat de promovați tot ceea ce promovați?

Gata, că m-am răcorit, dar din păcate în ceea ce privește calitatea pieselor de pe radio mi-am pregătit hainele cernite…

flat-line-pic

RIP Romanian Music…

Publicitate

Un gând despre „DESPRE ASASINII AUDIO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.