DesPRe muzică cu PRofesoara de PR

Dragilor,
Azi stau de vorbă cu o persoană care nu se înscrie în tiparele prestabilite și clasice ale așa zisei persoane publice. Mai degrabă spun că e cea care face posibilă strălucirea și glamul de care se bucură vedetele atunci când apar la diferite evenimente publice, emisiuni media sau în publicații media. Ea ține în mână și trebuie să le facă pe plac multor vedete. Și se descurcă cu toate. Dacă mi-am făcut bine temele (și cred că m-am documentat corect) despre invitata mea de azi pot să spun următoarele: și-a început cariera în Jurnalism ca reporter la Radio Campus Slobozia. A lăsat orașul natal pentru București unde s-a angajat la Radio Total iar mai apoi a fost reporter la ProFM și Info Pro. Cu ceva noroc (cum ea singură recunoaște) a ajuns în redacția Pro TV unde a fost reporter la emisiunea ”Povestiri adevărate” și mai apoi, timp de trei ani a fost producător al emisiunii ”De trei X femeie”. Timp de nouă ani a fost PR la Pro TV iar de la debutul proiectului DIGI24 este PR Manager al DIGI TV. În două cuvinte: Mioara Radu.

216477_1018444954299_1048_n

Mioara bine te-am găsit și mulțumesc pentru amabilitate. Știu că este o postură inedită pentru tine aceasta de a te afla de partea cealaltă a reportofonului dar sunt sigur că o să scapi de emoții răspunzând la prima întrebare: căt spațiu ocupă muzica în viața ta?
Este într-adevăr o postură inedită și îți mulțumesc că te-ai gândit la mine, în felul ăsta. Muzica ocupă un loc foarte important în viața mea. De fapt, nici nu mi-aș putea imagina viața fără muzică! De dimineața mă trezesc, fac o cafea și, până scot cățeii la plimbare, pornesc televizorul pe Utv. Asta mă binedispune. La tura de plimbare prin parc sunt cu căștile în urechi. În nicio dimineață nu lipsește din playlist o piesă a băieților de la Savage Garden. În drum spre muncă sunt cu urechea pe radio. Ascult matinalul ProFM, și pentru Andrei Gheorghe și Greeg, dar și pentru muzică. Când am o dimineață agitată pornesc un minunat disc cu piese cântate la mandolină. L-am luat din Centrul Vechi și cred că e cea mai bună investiție muzicală de până acum. Să asculți „Besame mucho”, „La vie en rose” sau „Je ne regrete rien”, pe acorduri de mandolină, dimineața, în traficul bucureștean, e divin. La birou o mai stresez uneori pe Cristina, colega mea, cu câte o piesa a lui Robbie iar seara, în drum spre casă, sunt din nou conectată la muzica de la radio. De data asta la Music FM. Îmi place mult ce se aude în playlist-ul lor. Seara, în funcție de starea de spirit, înainte de culcare mai ascult o baladă Metallica sau, plăcerea mea vinovată din ultimele săptămâni, Nicki Minaj

1962815_10202430979088697_1370843015_n

În portofoliul RCS/RDS/DIGI există și un post muzical, UTV precum și câteva radiouri, cel mai ”arătos” parând a fi Pro FM-ul, post de radio care de-a lungul timpului și-a câștigat renumele de stație care difuzează și piese mai altfel, nu doar același playlist ca posturile comerciale concurente. Cum crezi că se deosbesc, din punct de vedere muzical, Pro Fm și UTV de restul competitorilor? De ce telespectatorul și ascultătorul de tv și radio ar trebui să aleagă muzica de pe posturile de sub umbrela DIGI?
Aici mi-ai ridicat mingea la fileu, cum s-ar zice în sport. Eu, personal, sunt un privitor și ascultător al celor 2 posturi muzicale. La Utv o echipă mică, dar inimoasă, face o treabă fantastică. Postul de televiziune și-a păstrat, pe o piață de televiziuni muzicale destul de variată, sound-ul original. La Utv te poți uita și dacă ai 15, dar și dacă ai 40 de ani. Pentru că vezi de toate. Au muzica prezentului, dar și piese care au făcut istorie în muzică. În plus, Mihaela și Liza te fac să îți dorești sa te apuci de prezentare, atât de fresh și vesele sunt. Ca să nu mai zic de Mircea, Shurubel și Bogdan, pentru care sa fii VJ pare a fi cel mai mișto lucru în viață. Cât despre ProFM, ce să zic? Că voi iubi mereu radioul ăsta? Am muncit câțiva ani în echipa ProFM și ce apreciez cel mai mult la muzica lor este că nu mă plictisește și nici nu mă face să schimb postul. Și îmi plac teribil Live Session-urile de dimineață. Acolo auzi, cu adevărat, cât de talentați sunt artiștii români. Știi, am avut în vară un eveniment pe plaja DIGI de la mare. El s-a numit ProFM& Utv Summer Live Session. Nu am ratat niciun concert. Și știi ce? Este fantastic să o auzi pe Loredana, pe Andreea Bănică, să îi auzi pe Velea, Smiley,Randi sau Mandinga LIVE. Oamenii ăștia chiar cântă. Și încântă. De ce să aleagă ProFM sau Utv? Pentru că aici MUZICA, într-adevăr, contează.

11221961_10206310943965394_5298800596157044747_n

Cu puțin timp în urmă, compania voastră a organizat un super concert pe acoperișul Casei Poporului. Cum v-a venit ideea și ce senzație ai avut văzând apusul de pe Palatul Parlamentului și cu cei mai în vogă artiști români cântând live?
A fost un concert ProFM plecat de la ideea Lexei, managerul de marketing al radioului. Și sprijinit cu entuziasm de toată lumea. A fost greu, să știi. Să obții aprobări, să găsești o breșă în programul foarte încărcat al INNEI, să urci artiști de top pe Casa Poporului. Dar perseverența și-a spus cuvântul. Și dacă la începutul zilei părea că vremea va fi un obstacol de netrecut (se anunțau ploi torențiale în București), seara am avut parte de un concert fantastic, LIVE, și de un apus de soare incredibil. Cât despre mine, am cântat cât m-au ținut plămânii alături de Inna, Antonia sau Nicoleta Nuca, am dansat și m-am distrat. A fost o seară de neuitat, o seară în care ProFM chiar ne-a urcat pe toți ON TOP.

1525262_10205911072648861_3140174474737711557_n

Ce gen muzical preferi? Ce trupe, artiști preferați ai?
Aici probabil o să te dezamăgesc . Nu am un gen muzical anume preferat. Ascult cu aceeași plăcere pop-rock, latino sau muzică clasică. Mie îmi place MUZICA. Am fost la Festivalul Enescu, la recitalul Orchestrei din Viena. Absolut minunat! Însă am, evident, câteva trupe favorite. Pe primul loc se clasează Savage Garden, îi iubesc pur și simplu. Apoi îmi plac tare mult cei de la Maroon 5. În continuare îmi plac fetele de la Spice Girls, deși nu mai există, Take That și Boyz 2 Men. Oldies but goldies, nu? Nici One Direction nu mă lasă rece, dar când ascult U2 ziua devine brusc mai bună. Îmi plac Robin and the Backstabbers, Voltaj, VUNK. Cât despre artiști, offf, lista e lungă. Ed Sheeran, Robbie Williams, Smiley, Lady Gaga, Madonna, Shania Twain, Nicki Minaj, Celine Dion, Delia, Alina Eremia…

11870721_10206267182311380_6425367998703597196_n

Dacă s-ar putea, pentru ce artist, orice artist din lumea asta, ai vrea să te ocupi de partea de PR? Chiar așa, ce presupune să te ocupi de PR pentru un artist?
Clar, Robbie Williams. Mi se pare un artist atât de ofertant pentru un PR. Mă și văd stând la o cafea, într-o dimineață ploioasă, cu Robbie și povestind despre ce interviuri să mai facem, despre cum să promovăm turneul din Japonia . Cum îl conving să facem o coperta Rolling Stone sau să mergem la un show al lui Jimmy Fallon. Doamne, câte aș face cu Robbie…. Cam asta înseamnă să faci PR pentru un artist. Și un milion de alte chestii 🙂 Depinde de artist…Și de PR 

Cum te-ai descrie folosind doar titluri de cântece?
La petreceri spun doar „Let me entertain you”. Când dansez sunt… „Moves like Jagger”. Nu sunt o „Material Girl” și îmi place să îmi petrec „The time of my life” cu prietenii. Am nimerit de vreo 2 ori într-o „Bad Romance”. Îmi place să mi se spună că sunt…”The sweetest thing”. Moto-ul meu în viață este „I am alive” A! Și mi-ar plăcea să spun cuiva că îl voi iubi…”To the moon and back”.
Uff, ce greu a fost!

Cum ai descrie compania pentru care lucrezi folosind doar titluri de cântece?
„Life is a rollercoster”, Ronan Keting.

Ce părere ai despre muzica pe care o auzim pe radiourile din România, de la muzicalitate până la calitate și mesaj?
Asta e o discuție taaare lungă! O să încep cu mesajul. Și o să fii surprins însă există multe piese care au un mesaj clar, unele dur (vezi Delia cu „Da, mamă, sunt beată”). Îmi plac piesele lui Tudor Chirilă, tocmai pentru că au mesaj. Îmi place ultima piesă a lui Randi, „Visător”, tot pentru mesaj. Îmi place și „Să cânte trompetele”, a celor de la BUG Mafia. Are, la rândul ei, mesaj. O să zici, păi bine, și restul?! Și nu pot să te contrazic, e și multa non muzică pe radio, la noi. Ascult unele piese și nu înțeleg ce a reușit să îi convingă pe cei care fac playlist-ul să le introducă. Sincer, ți-aș da nume, dar nu le-am reținut. Muzicalitate este! Și nu! Mai mult la piesele din afară remarc un sound nou și original.

Alege cinci vedete ale trustului DIGI, da-le câte un instrument muzical, dă-le un nume de band și spune-mi ce stil muzical ar aborda? La cine te-ai gândit?
Andrei Tomescu-voce; Oana Zamfir-voce; Andrei Gheorghe-chitara; Andrei Niculescu-tobe; Mihaela Cozmolici-chitară bas. Ar cânta clar pop-rock. Și s-ar numi THE DIGI’s

Care e cea mai muzicală carte pe care ai citit-o?
O să pară ciudat dar…”Parfumul” lui Suskind. Are atâta miros și muzică aceasta carte, încât nu cred că am să o uit vreodată.

Știu că ești o mare iubitoare de animale, pozele cu cățelul tău Bolt fiind adevărate povești pe FB. Ce stil muzical crezi că i se potrivește lui Bolt? Când asculți muzică acasă, la ce stil muzical reacționează?
Bolt e o combinație de rock nebun și romance din ăla mega leșinat. O să îți explic. Când e singur cred că îi cântă în creieri Slash sau Metallica. Și el dansează. Mă rog, distruge  Când ajung acasă mă privește cu niște ochi umezi, maaari, maro. Atunci cred că aude numai Celine Dion și „My heart will go on”. Cât despre la ce reacționează…cred că la latino. Din ăsta dansez eu prin casă și el e înnebunit să îl iau și pe el la dans. Marc Anthony și Lou Bega sunt favoriții noștri;) Să vezi ce distracție e pe Mambo no 5

17694_10205641563031289_469518391706879049_n

Care e piesa muzicală fără de care viața ar fi mai săracă?
Savage Garden- „I knew i loved you”

Ce surprize muzicale ne mai pregătiți voi la trustul DIGI?
Un nou radio! Ce poate fi mai muzical și mai frumos decât asta? Se numește Digi FM și va fi lansat în aceasta toamna. Va fi un radio pentru cei care iubesc muzica și vor să fie la curent cu actualitatea. Un radio cu muzică așa cum îmi place mie, potrivită sufletului meu. Și atât, că nu pot să dau mai mult din casă.

12036528_10206547836647563_5903354243237713634_n

Mioara, îți mulțumesc încă o dată pentru amabilitate și îți urez mult succes în activitatea ta.
Eu îți mulțumesc pentru că m-ai scos, pentru o oră, din zona mea de confort! E un sentiment unic 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.