ADEVĂR SAU MINCIUNĂ CU NICOLETA NUCA

Salutare dragilor,
Azi vorbim cu o artistă aflată la început de drum în industria muzicală din România. Am spus la început de drum dar asta nu înseamnă că e o necunoscută. Din contră. Știu sigur că pe fata asta o admirați oricum. Dacă nu pentru cum cântă (și o face excepțional) atunci sigur pentru cum arată. O femeie superbă cu o voce extraordinară și cu un ”lipici” incredibil la public. La fiecare apariție reușește să transmită o lume de emoție și trăire. Știu că sunteți curioși așa că LET’S TALK MUSIC cu Nicoleta Nuca.

nicoleta nuca foto zainea emanuel

Bună Nicoleta, bine ai venit. Piesa ta de debut are un succes extraordinar deja în România, vizualizările pe YouTube și difuzările la radio demonstrând acest lucru. Te așteptai să aibă impactul ăsta sau te-a surprins și pe tine?
Intuiția îmi zicea că va avea impact piesa, iar latura mea realistă îmi zicea să-mi țin o mică rezervă pentru că totuși eram un artist nou pe piață și șansele să am un debut exploziv erau la egal cu cele că nu s-ar fi întâmplat nimic.

În continuare te întreb despre ”Nu sunt”. Prin prisma ocupației de textier am așa un fix să fie amintiți mereu și cei care au compus piesa, de multe ori aceștia fiind în umbra artistului. Cine a scris și produs single-ul tău?
Piesa este compusă și produsă de Andrei Prodan și Claudiu Ursache alias The Farmers.

Ai făcut senzație la X-Factor. Cum era Nicoleta înainte de participarea la această emisiune și cum e ea acum?
Cu siguranță la un an de la participarea la XFactor am progresat mult la nivel artistic. Am și mai multă siguranță și încredere în vocea mea și în mine însămi când sunt în scenă.

Cum ai găsit industria muzicală din România? E așa cum te așteptai? Ce fel de lume este?
Industria muzicală, în general, este așa cum vrea fiecare să o perceapă. Dacă pășești cu frică, te asuprește, dacă intri cu încredere și acompaniat de o echipă foarte bună, așa cum mi s-a întâmplat mie, poți doar să te bucuri de tot ce ți se întâmplă.

Descrie-te te rog folosind doar titluri de cântece.
Grea provocare…. :))) Nici nu știu dacă există piese al căror titlu să mă descrie. :))

Ai în spate cel mai de succes brand de management muzical din România, GLOBAL RECORDS, ”responsabil” pentru succesul unor artiști precum INNA, Antonia, The Marker. Cât de mult contează o astfel de susținere?
Contează foarte mult să ai în spate o echipă atât de puternică și cu o experiență atât de mare cum este Global Records. Este o echipă formată din oameni profesioniști care știu ce fac și nu dau greș în alegerile și propunerile pe care le fac.

Deși au trecut deja sezoane bune ale emisiunilor de gen din România, mă refer la X-Factor și Vocea României, câștigătorii acestor emisiuni (foarte talentați toți) încă întârzie să confirme. Foarte puțini dintre cei care au participat au reușit să se impună cu adevărat și să fie difuzați, foarte puțini (tu fiind unul din cazurile fericite) reușind să cunoască succesul. De ce crezi că se întâmplă asta, în condițiile în care la prima vedere pare că toate ”stelele sunt aliniate”: notorietatea dată de emisiune, relațiile făcute aici, talentul fără de care nu ar fi câștigat?
De fapt, contează cel mai mult ce se întâmplă după emisiune. Producția proiectelor precum X-Factor sau Vocea României își asumă succesul concurenților pe durata emisiunii și încă o perioadă după. Mai departe începe partea grea și anume perioada de așteptare să te contacteze o casă de producție sau pur și simplu unii artiști apelează la ajutorul caselor de discuri.

Cine sunt artiștii care te inspiră? Cu ce artist ți-ar face plăcere să cânți pe aceeași scena?
Mi-ar plăcea să cânt cu Tom Jones, Brian McKinght, Sam Smith și de ce nu și cu Jay-Z.

Primul tău succes este o baladă. Care e totuși stilul muzical care te definește, la ce să ne așteptăm de la următoarea piesă?
Cred că o părticică din succesul piesei “Nu sunt” este și faptul că pun suflet de fiecare dată când o cânt. Deși nu par, sunt o fire sensibilă și dramatică, respectiv mă regăsesc mai degrabă în piesele de voce și cu un mesaj puternic, dramatic, decât in piesele dinamice.

Ce înseamnă muzica pentru tine?
Una din componentele fundamentale din viața mea, este o “sfoară” care leagă toate părțile din care e formată personalitatea mea.

Care e cartea cea mai ”muzicală” pe care ai citit-o?
Cărțile de solfegiu, teorie și istorie a muzicii. :)))

Cât contează educația muzicală în viața unei persoane?
Educația muzicală este fundamentală în viata oamenilor, mai ales pentru cei care vor să-și dedice viața muzicii.

Nicoleta, îți mulțumesc mult pentru amabilitate și îți urez mult succes în continuare.

Nicoleta Nuca 3

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.