VOCEA DIN SPATELE VOCII: TEODORA SIMA

Salutare dragilor!

Știu că mă repet, dar și de data aceasta am ca invitată o artistă extrem de talentată, extrem de interesantă și de asemenea și foarte frumoasă. Pentru fanii „Vocea României” nu aveți cum să nu o recunoașteți din moment ce ea e printre puținii oameni care e pe scenă și cântă pe toată durata show-ului. În anul 2013 a lansat piesa „You Keep The Love” dar mai multe ne va spune ea în rândurile care urmează. Doamnelor și domnilor: Teodora Sima.

1601289_195483807315428_1430654369_n

Așadar, Teodora, bine ai venit și hai să vorbim despre muzică.
Hey! :* Bine v-am găsit!

Am să încep cu cea mai simplă întrebare posibilă. Ce înseamnă muzica pentru tine?
Am să vă răspund și eu la fel de simplu și apoi am să vă argumentez. Muzica înseamnă TOTUL pentru mine. Știu, probabil vă gândiți că fiecare artist spune asta, dar pentru mine nu există zi fără muzică, fără să ascult sau fără să fredonez câteva din melodiile mele preferate, fie că e la birou, fie că e în sala de repetiții, fie că sunt în baie…
Muzica pentru mine nu e un job, ci un stil de viață!

Ce artiști nu lipsesc niciodată din playlistul tău? În afară de John Legend (mi-am făcut puțin temele).
Wow! Chiar ți-ai făcut foarte bine temele. Clar! John Legend nu lipsește niciodată din playlistul meu, dar nici Michael Jackson, Stevie Wonder, Beyonce, Jason Mraz, Michael Buble, Coldplay și câțiva compozitori de muzică clasică. Am momente când am nevoie de relaxare, iar Chopin, Handel și Strauss, prin compozițiile lor, reușesc să mă introducă într-o altă lume…clasicul nu se demodează niciodată.

387752_310653102287219_2112585334_n

Acum doi ani ai lansat piesa „You Keep The Love” produsă de cei de la Mango Music. Căt de mult te reprezintă piesa aceasta? Deoarece, sincer, la prima vedere aș înclina să cred că ești „croită” și ai tot ce îți trebuie pentru piese de voce, putere și „all that diva material”. Ce îți dorești să cânți? Ce te reprezintă din punct de vedere muzical?
„You Keep The Love” a pus accentul pe copilărie/adolescență, fiorii primei iubiri, descoperirea lumii alături de persoana iubită și minunatele culori ale vieții trăite în cea mai frumoasă perioadă. Crede-mă, pentru mine, o puștoaică de 19 ani, nimic nu putea fi mai frumos. Un videoclip colorat, plin de iubire (țin să menționez că mâna ce apare este chiar a persoanei iubite) o piesă energică și un mesaj pozitiv la vremea aceea m-au dus pe culmile fericirii. Desigur, m-am maturizat, iar următoarele piese pe care le voi promova vor avea mesaje puternice, iar în prim plan va fi o fată de 22 de ani care știe ce-și dorește de la viață.

Din păcate niciunul dintre câștigătorii show-urilor de talente de la noi nu a reușit să facă pasul cel mare spre un mega succes după încheierea emisiunii. Ce crezi că le lipsește? La prima vedere par să aibe totul de partea lor: voce, expunere, relațiile dobândite de-a lungul emisiunii și mai ales faptul că publicul îi știe și mai ales îi place. Și atunci, unde se rupe filmul?
E foarte greu să pătrunzi pe piața muzicală din România ca artist nou. Trebuie să ai în spate o echipă foarte bine pregătită, cu ani de experiență, pentru a putea pătrunde într-un sistem închis, iar câștigătorii concursurilor de talente nu beneficiază de așa ceva. Au aproximativ 6 luni, și zic 6 luni deoarece cam acestea sunt perioadele de pauză dintre edițiile concursurilor, pentru a găsi o echipă, pentru a forma o imagine și pentru a compune și promova un produs pe piață, ceea ce este foarte greu. Nimeni nu este conștient de scurta perioadă ce o au la dispoziție pentru a se afirma.

Descrie-te te rog folosind doar titluri de cântece.
Un exercițiu foarte bun, nu cred că am mai făcut chestia asta vreodată… Am să încep cu o piesă a unui fost antrenor de la Vocea României care descrie perfect modul în care îmi trăiesc viața: „Fac ce-mi spune inima”, Horia Brenciu. Pentru latura melancolică piesa „Fly on”, Coldplay, iar pentru latura vulcanică „Thriller” si „Dangerous” a lui Michael Jackson. Latura artistică am lăsat-o la urmă, dar piesa „Diva” a lui Queen B cred că mi se potrivește cel mai bine.

Ești backing vocal în bandul de la Vocea României. Dar showul are și perioadele lui de pauză. Așadar, unde te putem asculta, când și în ce formulă?
În perioadele de pauză ale show-lui mă găsiți în diverse cluburi de muzică live, din București și nu numai, alături de trupa ALEX PORRO & BAND. De asemenea nici evenimentele private nu sunt puține, iar noi am început deja să tăiem zilele libere ale acestui an. 2016 s-a anunțat un an plin încă din 2015.

11885157_402960433234430_510050833092545604_n

Ce înseamnă pregătirea și participarea activă a unui show de anvergura „Vocii”?
Vocea României nu e nici pe departe ceea ce se vede la TV. În primul rând pentru telespectatori show-ul înseamnă doar cele 5 ore de emisie live din fiecare vineri. Pentru noi lucrurile stau puțin altfel. În fiecare luni de la ora 10 A.M. începeam repetițiile și terminam sâmbăta la ora 1:30 A.M… nu de alta, dar repetiția e mama învățăturii! 🙂 În al doilea rând pentru a face parte din bandul emisiunii ( #perversonix, așa am fost numiți de echipa de producție) trebuie să fii profesionist. Trebuie să recunosc, sunt tare mândră că am făcut parte dintr-o asemenea echipă și am avut lângă mine atâția oameni frumoși. Deci, band-ul avea la dispoziție 2 zile să învețe cele 16 piese ale concurenților, iar la repetiții fiecare dintre noi trebuia să știe ce are de făcut. Momentele artistice trebuia să iasă cel putin ca și originalul, dar datoria fiecăruia era să dea tot ce are mai bun pentru a ieși poate și mai bine.

Cum ai descrie industria muzicală din România, folosind doar un titlu de melodie?
#thedaywedie (Goodbye to Gravity)

11888074_399753000221840_2765814971608179301_n

Care e cartea pe care ai citit-o și care ți-a dat senzația unei muzicalități aparte?
Am citit foarte multe cărți, îmi place că îmi pot imagina povestea așa cum vreau eu, însă capodopera lui Shakespeare, Hamlet, a avut și încă are un loc special în inima mea. Îmi aduc aminte că în liceu am citit-o prima dată, iar de atunci cum prind o carte de-a lui Shakespeare în mână, o răsfoiesc repede și citesc monologul lui Hamlet.

Ce părere ai despre piesele românești de pe radiourile comerciale? Impresia mea e că în 2015 am auzit mai mult ca niciodată o avalanșă de non-valori, care mai de care mai dezbrăcate, fără fond și din ce în ce mai puține piese de adevărată calitate. Mai mult ca niciodată parcă vocea a trecut pe planul doi și goliciunea, vulgaritatea și textele agramate au câștigat teren din ce în ce mai mult (eu recunosc că sunt mai critic de felul meu așa că s-ar putea să exagerez. Care e punctul tău de vedere?
Avem producători foarte buni, din aceste motive România este foarte bine poziționată în topurile muzicale din străinătate, sunt capabili să se muleze pe dorințele fiecărui artist și să compună exact ce se potrivește pe timbrul și stilul acestuia. Piedica cea mai mare o pune însă publicul. Atâta timp cât aceștia nu vor cere voci bune, imagini decente, piese cu mesaje puternice, muzică de calitate, producătorii și casele de discuri sunt obligați să vândă ceea ce se dorește. Muzică de calitate există, păcat că nu este ascultată!

11928748_406073889589751_7317439225530983271_n

Cum vezi viitorul muzicii în România? Genurile clasice, rockul, pop-ul, stiluri care presupun instrumente adevărate și instrumentiști pricepuți par că își adună ultimele forțe în timp ce orice puști cu un laptop și o placă de sunet plus un program piratat poate să facă muzică. Încotro ne îndreptăm?
Sper din tot sufletul ca mentalitatea românilor, în ceea ce privește muzica, să se schimbe, cât mai repede. Îmi doresc să ascult pe posturile de radio muzică bună, nu să-mi fac cd-uri. Atât eu cât și trupa Alex Porro & Band am promovat în evenimentele noastre și am îndemnat publicul să asculte muzică bună, muzică cu mesaj, decentă, muzică live, cu instrumente, cu artiști care cântă LIVE. E minunat să te duci la un concert, să simți vibe-ul pe care 5 sau 6 oameni ce stau pe scenă îl transmit celor 200-300 de persoane care stau cu un pahar în față distrându-se pe muzica lor. Sper din tot sufletul să nu mai existe discriminare între genurile muzicale, fiecare e liber să asculte ce dorește, dar haideți totuși să ascultăm muzică LIVE, să încurajăm artiștii să cânte, nu să mimeze!
Tot noi, publicul, aducem schimbarea!

Ce surpize ne mai pregătești și unde te putem vedea și asculta în viitorul apropiat?
Surprizele le voi anunța treptat în decursul acestui an pe pagina mea de Facebook, https://www.facebook.com/TeodoraSimaOfficial/ unde vă aștept să vorbim mult mai multe despre tot și toate.

Teodora, îți mulțumesc mult pentru amabilitate și îți urez mult succes în continuare.
Și eu îți mulțumesc și vă pup pe toți și pe fiecare în parte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.