MINUNATA FATĂ INVIZIBILĂ

Salutare dragilor.

Azi am ca invitată una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit în ultimii ani în România. Și spun asta cu toată convingerea și îmi asum afirmația asta. Cântă de la vârsta de nouă ani, a câștigat o mulțime de premii la toate festivalurile posibile. Este singura artistă din România care are o piesă în colaborare cu Snoop Dogg. Semifinalistă la „Vocea României”, este una dintre aparițiile discrete, încântătoare și care știe să fie atrăgătoare fără să fie vulgară. Nu mai lungesc suspansul și îi spun „bine ai venit” Brigittei Balogh sau pe scurt Brighi.

 12625869_10207429606672616_706335255_n

Brighi, mulțumesc pentru că ai acceptat invitația mea și am să încep cu cea mai simplă întrebare posibilă: ce înseamnă muzica pentru tine?

Cu drag, muzica pentru mine este doar muzică și totuși, înseamnă foarte mult!

 Ai reușit întotdeauna să fii o prezență plăcută, elegantă și atrăgătoare fără să fii vulgară. Și să ai și succes. Toate astea în condițiile în care, în 2015 parcă mai mult ca niciodată, vulgaritatea și lipsa bunului gust au fost cele mai promovate. Cum te simți când vezi că diverse artiste, clar mai puțin talentate decât tine, au totuși o mai mare expunere doar pentru că reușesc să ducă vulgaritatea la un nivel maxim?

 Mulțumesc! Am observat că se promovează vulgaritatea pe plan mondial chiar, nu doar la noi în țară. Nu am resentimente, pe mine mă reprezintă exact ceea ce am făcut până acum. Fiecare artist are publicul lui țintă, iar eu am preferat întotdeauna atenția din partea celor care vor să îmi asculte muzica și care vor să savureze povestea unui videoclip, mai degrabă decât sexualitatea.

Care e cel mai frumos moment din cariera ta de până acum? Cel mai drag?

Muzica mi-a adus multe în viață și mi-a și luat, dar cel mai frumos moment din cariera mea a fost când l-am cunoscut pe soțul meu. Dacă nu aș fi cântat, nu m-aș fi învârtit în cercurile în care mă învârt acum și nu aș fi avut ocazia să îl cunosc.

Ce înseamnă pentru tine să fii pe scenă? Ce simți în momentele acelea?

Tot timpul am emoții când sunt pe scenă. Nici un concert nu seamănă cu altul, adrenalina este la cote maxime și mă deschid în fața publicului. A fi pe scenă nu se compară cu nimic. E un fel de drog.

Ai făcut senzație la „Vocea României” unde ai ajuns până în semifinale. Descrie-mi te rog cum a fost experiența participării la un astfel de show?

Recomand tuturor artiștilor care vor să cânte să participe la VR. Este un concurs greu, dar în același timp foarte tare! Am lucrat cu unii dintre cei mai profesioniști oameni din industrie acolo și mi-am făcut legături, care ulterior m-au ajutat. Datorită VR am ajuns artist Cat Music.

Deși un astfel de show oferă o expunere uriașă până acum niciunul dintre cei care au câștigat la Voce sau Xfactor în România nu a reușit să rămână în lumina reflectoarelor. Mare majoritate s-au oprit în niște trupe (de calitate) de coveruri. Niciunul nu a rupt industria muzicală în două la un nivel așa cum se aștepta orice telespectator. Care ar fii cauzele în condițiile în care se pare că au la îndemână tot ce le trebuie: talent, expunere, relațiile dobândite pe parcursul showului, admirația publicului?

Am o părere foarte bună despre VR. Dar este un subiect sensibil ăsta cu nereușitul, sau că nu răzbesc noii debutanți pe piața muzicală. Aceste concursuri întruchipează de fapt ce înseamnă showbizul. Ești bun într-o ediție, poate câștigi, dar nu contează, pentru că abia după câteva luni apare altcineva, care e la fel de talentat și la fel de câștigător ca și tine și tot așa. Sunt mulți artiști noi pe o piață muzicală mică, nu au cum să răzbească toți. Încă nu am găsit rețeta, dar cred că are ceva de a face cu norocul 🙂

12575744_10207429607792644_1568719188_n

Știu că ești și un bucătar extrem de talentat. Care preparat crezi că e capabil să inspire și să impresioneze astfel încât să îi fie dedicată o melodie?

 Eu îi cânt fiecărui preparat pe care îl fac 🙂

Descrie-te te rog folosind doar titluri de cântece.

 Invizibilă, doar invizibilă.

Care e cartea cea mai muzicală pe care ai citit-o?

 Parfumul – Patrick Suskind

Care sunt artiștii și piesele care nu lipsesc niciodată din playlistul tău?
Tot ceea ce e Bjork, Lana Del Rey si Queen

Ești bihoreancă (și eu la fel din partea mamei) și ca un om care mi-am petrecut în copilărie mare parte din vacanțele de vară în cartierul Ioșia din Oradea, sunt în continuare îndrăgostit de acel oraș care este prezent în multe dintre amintirile copilăriei. Care piesă crezi că i s-ar potrivi cel mai bine orașului de unde vii? Ce piesă îți vine în minte prima oară atunci când închizi ochii și te gândești la Oradea?

Iubesc Oradea! Am vorbit cu soțul meu ca în viitor, poate la o vârstă mai înaintată, să ne retragem acolo. Pentru mine este cel mai frumos oraș. Și de aceea îi dedic piesa Narcisei Suciu – Câmpuri Aurii, pentru că Oradea pentru mine e un câmp auriu 🙂
12583631_10207429606912622_1791913394_n Dragă Brighi spune-ne te rog ce surprize muzicale ne mai pregătești și pe unde te putem vedea și asculta?

Nu am un plan în cariera mea muzicală în acest moment, vreau să iau o pauză acum. Voi continua să scriu până voi găsi o piesă care să mă reprezinte atât de mult ca și „Invizibilă”. Am scris piesa asta cu sufletul și am lăsat bucăți din mine pe hârtie, care s-au transformat în muzică. Aș vrea să scot piese semnate Brighi doar dacă este ceea ce vreau să transmit în acel moment.

Îți mulțumesc încă o dată pentru amabilitate și îți urez mult succes în tot ce ți-ai propus
Mulțumesc frumos!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.