OARE CARE E CEA MAI DIFUZATĂ PIESĂ?

Salutare dragilor!

Cei de la Media Forest (pentru cine nu știe, Media Forest e platforma online unde sunt măsurate și afișate audiențele și numărul de difuzări pentru piesele de pe radiourile românești) tocmai au anunțat topul difuzărilor și audiențelor pentru 2015. Este vorba de top 100 pe care îl puteți vizualiza aici: http://www.mediaforest.ro/Charts/Chart2015.aspx .

Eu voi face niște observații strict pe top 10. Astfel, pe prima poziție este piesa lui Smiley „Oarecare” cu peste patru milioane șapte sute de mii de ascultători (ne-unici) și cu 5298 de difuzări. Astfel, așa cum am scris și în postul despre muzica românească în 2015, hitul celor de la HaHaHa Production a rupt tot anul trecut. Pornit ca piesa de pe fundalul unui spot publicitar pentru o companie de telecomunicații ce iubește culoarea magentă, acest „Oarecare” a prins la public atât prin versurile simple dar pline de miez cât mai ales și datorită unui videoclip extrem de inspirat. Cui nu-i place Charlie Chaplin? 🙂 Oricum, un succes deplin și meritat pentru Smiley&Co.

Pe locul doi este inegalabila INNA cu „Diggy Down”. Ce să zic? Piesa sună bine de tot, are un videoclip extrem de catchy (ca de altfel toate videoclipurile artistei) și are peste tot amprenta Global Music Management și Global Records. Oamenii de acolo și-au făcut treaba bine de tot din moment ce artista a strâns peste patru milioane și jumătate de ascultători (ne-unici) și 4667 de difuzări.

inna1

Amprenta celei mai de succes case de producție și impresariat din România și-a pus amprenta și pe locul trei, ocupat de Carla’s Dream și Delia și a lor „Cum ne noi”. Cum vă spuneam și în postul de care aminteam mai sus, e singura piesă a proiectului moldovean care îmi place cât de cât. Asta datorită clar și Deliei. Cu aproape patru milioane și jumătate de ascultători și 4503 difuzări, ocupă așadar locul trei.

carla-s-dreams-delia-cum-ne-noi-videoclip

Coborâm de pe podium doar pentru a-i asculta pe titanii muzicii de stradă, nimeni alții decât BUG Mafia și al lor „Să cânte trompetele”. Featuringul cu Feli s-a auzit peste tot anul trecut și pe bună dreptate. Piesa e bună, e Mafia și așa cum ne-au obișnuit băieții, scot piese rar, dar și când le scot… sunt hituri clar. Cu 4388 de difuzări și aproape patru milioane de ascultători (ne-unici) cei de la BUG Mafia ne arată că încă sunt acolo sus.

Pe locul cinci e domnul muzicii românești, acest mereu surpinzător Dan Bittman și al său ”Și îngerii au demonii lor”. E una dintre piesele mele preferate pe 2015 și una dintre cele mai difuzate. Numărul de 4833 de difuzări ar plasa-o pe locul doi din punct de vedere al difuzărilor dar media cu numărul de ascultători o duce pe locul cinci.

Artwork

Pe locul șase e una dintre invitatele mele de la secțiunea de interviuri și anume superba Nicoleta Nuca și al ei „Nu sunt”. O nouă producție marca Global Music Management / Global Records. Plus una dintre piesele mele preferate de la Nicoleta.

Pe locul șapte e prima apariție a găștii lui Marius Moga cu una dintre piesele pe care am evidențiat-o și eu în posturile mele. Andra cu Shift ne cântă despre „Avioane de hârtie” și despre cât de mișto se zboară cu ele. Cu 4218 difuzări și cu aproape trei milioane noua sute de mii de ascultători, e unul dintre hiturile anului trecut.

artwork(1)

Încă o lovitură marca Global Music Management / Global Records vine prin intermediul simpaticei Lariss și al ei senzual „Dale Papi”. E interesantă povestea acestei piese căreia niciun radio comercial de la noi nu i-a acordat încredere la început. Doar după ce a prins afară și-au întors privirea și „specialiștii” directori de programe de la noi spre ea. Să ne înțelegem, piesa nu e vreo capodoperă dar nici nu e cu nimic mai prejos decât multe alte piese de la noi sau de afară. Cu 3550 de difuzări și puțin mai mult de trei milioane și jumătate de ascultători este unul dintre hiturile lui 2015.

Cei de la Famous Production nu puteau să lipsească din Top 10. JO împreună cu Randi și a lor „Până vara viitoare” a strâns 3410 difuzări și trei milioane și jumătate de ascultători.

melodia_zilei

Poziția a zecea este ocupată de intenția cu iz brazilian a celor de la Kazibo Music. Naguale împreună cu Andra ne cântă „Falava”, Și ne-au cântat-o de 3363 de ori în 2015. O piesă pozitivă și plină de viață și cam atât.

Naguale-Falava-2015-1200x1200

Astea sunt primele zece poziții din 2015 conform celor de la Media Forest, calculate ca o medie între numărul de difuzări și numărul de ascultători ne-unici.

Am să închei cu o ciudățenie a acestui top și anume Delia și ale ei „Aripi de vânt” s-ar clasa pe locul șase conform numărului de difuzări, cu 4308, dar e trasă în jos până pe poziția a unsprezecea de numărul de ascultători (trei milioane trei sute de mii).

Ca o concluzie, Global Music Management / Global Records este performerul anului 2015 din punct de vedere al difuzărilor. Dar, dacă aruncați o privire la toate cele 100 de poziții ale topului o să vedeți că este dominat în întregime de cei patru mari: Global Records, HaHaHa Production, Kazibo Music, DeMoga Music.

Până data viitoare, vă doresc să ascultați ce muzică simțiți!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.