DE VORBĂ CU ANDREEA

Salutare  dragilor!

Azi e vorba despre voce, voce, voce. Despre o super voce. Dacă vocea asta vine acompaniată de un zâmbet plin de viață și de niște bucle blonde e clar că deja ne îndreptăm spre un interviu plin de farmec. Și plin de talent, așa cum e și invitata mea de azi. Deja să spun că și ea cântă de mică, a rupt festivalurile în două, a colaborat cu o grămadă de artiști de la noi ajutându-i cu vocea sa pe partea de backing, deja toate astea sunt un clișeu. În schimb am să spun așa: e frumosul zâmbet blond pe care-l vedeți înainte să intre și Smiley în scenă, e vocea care îl susține și îl însoțește pe Smiley în fiecare concert. Mai spun că a faăcut senzație la Vocea României, interpretarea ei pentru „Cry Baby” rămânând memorabilă. Are 23 de ani, iubește viața, respiră muzică și e gata să stea de vorbă cu mine.

1506621_1082408515108407_4907366555450225410_n

Bine ai venit Andreea Avarvari și mulțumesc pentru amabilitate. Încep, ca de fiecare dată, cu cea mai simplă întrebare: ce înseamnă muzica pentru tine?

Bine te-am găsit!:) Pentru mine muzica înseamnă putere și echilibru.

Ai făcut senzație la Vocea României în echipa Chirilă. Cum ai descrie întreaga călătorie de la Voce?

Îți mulțumesc pentru descrierea frumoasă pe care mi-o faci. Vocea României pentru mine a însemnat startul carierei mele așa cum am spus și când am ieșit din concurs. Am cunoscut oameni frumoși, profesioniști ,de la care am învățat multe lucruri bune pentru mine, atât ca artist dar și ca om, în viața de zi cu zi. Am legat prietenii cu oamenii de acolo, am avut sprijin necondiționat de la cei apropiați. A fost un episod frumos din viața mea.

Ce simți atunci când aștepți o decizie, Pavel lungește momentul la maximum și apoi îți auzi numele strigat și știi că mergi mai departe?

Ce frumos e să îmi aduc aminte… Da, simt nerăbdare și fluturi în stomac după care nu știu ce se întâmpla cu mine. Nu realizez încă ce mi se întâmplă.

Care e cea mai plăcută amintire de la Voce?

Cea mai plăcută amintire de la Voce…hmmm. E greu, au fost multe. Dar o să aleg una. Primul live, „Cry baby”. Nu mai cântasem acest stil de muzică, era pentru prima dată. A fost o reală provocare pentru mine. Îmi aduc aminte că atunci când mi-a spus Tudor ce piesa voi cânta în primul live, m-am speriat tare:)). Dar am zis: „Tudor știe ce face, am încredere”. A fost un moment plin de un mix de sentimente concomitente: emoții, teatru, piesă grea, frică, curaj.

Deși au trecut deja sezoane bune de show-uri de talente niciunul dintre câștigătorii de până acum nu s-a impus pe piața muzicală. Ba mai mult despre marea lor majoritate nu prea mai știm mare lucru. Percepția mea era că, odată încheiată emisiunea, profitând de faima acumulată, de capitalul de simpatie (la urma urmei i-a votat publicul), de relațiile făcute, intrarea în industrie o aveau deja făcută. În afară de Feli și de Liviu Teodorescu care chiar au avut hit-uri difuzate pe toate canalele, de restul nu prea mai știm mare lucru. De ce crezi că nu au reușit pasul cel mare spre faima?

E un subiect vast… În muzică nu este vorba doar despre faimă. Sunt de părere că trebuie să atingi niște etape și trebuie să o iei step by step. Mulți dintre artiști nu au răbdare. O parte dintre ei renunță din acest motiv, alții iau o pauză și tot așa. E greu să faci muzică. Ești tot timpul în căutarea celor mai bune lucruri și permanent porți o luptă cu tine. Consider că trebuie să îți pui tot timpul targeturi și, de la an la an, să ți le atingi. E ca și cum ai urca niște scări. Și ca să îți răspund la întrebare mai subiectiv: nu cred că toți concurenții de la Vocea, au căutat faima. Mulți dintre ei poate au vrut doar să participe și atât. Alții și-au făcut trupe și cântă în cluburi și la evenimente. Fiecare în felul lui și-a găsit un scop. Cu siguranță vom mai auzi și de alții :).

550266_429941233688475_1624988681_n

Lăsând la o parte ceea ce cânți când ești pe scenă cu Smiley, care e stilul muzical care te definește cel mai bine? Care sunt artiștii tăi preferați? Ce nu lipsește nicodată din playlistul tău?

Îmi pace să cochetez cu mai multe stiluri muzicale, mi se pare tare, dar cel mai mult îmi place stilul pop cu  influențe funk și electro. Artiștii mei preferați sunt SIA și Lara Fabian. Sper să ajung într-o bună zi să le cunosc:). Evident că din playlistul meu nu lipsește Chandelier, Elastic Heart și Je t’aime.

12088458_1224244407591483_1623544001349643176_n

Am avut bucuria să vă văd deseori la repetiții acum doi ani când pregăteați show-ul lui Smiley de la Sala Palatului. Și mi-am confirmat din nou câtă muncă e în spatele oricărei prestații live. Care e feelingul când cânți alături de baieții din trupă? Care e feelingul atunci când vezi că toată munca voastră e încununată de succes?

O să încep prin a-l cita pe Smiley: „Cea mai buna trupa din sud-estul Europei”. Băieții din trupa lui Smiley sunt ca niște personaje dintr-un film. Fiecare în felul lui este un super om și un super artist. Am învățat foarte multe de la ei, am legat prietenii strânse și m-au susținut și la Vocea. Marius Pop și Alex Racoviță sunt nelipsiți când vine vorba despre muzică. Tot timpul m-au sfătuit și m-au susținut. Sunt fericită când văd cum reacționează lumea la concerte. Este una dintre cele mai mari realizări ale mele, aceea că am șansa să fac parte dintr-un proiect atât de frumos.

11915734_1202189383130319_9172536726559392468_n

Descrie-te folosind doar titluri de cântece te rog :).

Beyonce- Run the world (girls) , Rihana – Don’t stop the music, Rita Ora – Crazy Girl , Sia- You’re never fully dressed without a smile, Jessie J – Nobody’s perfect.

Lăsând la o parte artiștii cu care ai cântat sau cânți deja, cu ce artiști ți-ar plăcea să împarți scena?

O să sune ireal. Mi-aș dori enorm să cânt / împart scena cu Sia și Lara Fabian. Aș leșina de bucurie :X.

12310513_1251774514838472_8674798220503200638_n

Pe lângă partea de backing pentru Smiley știu că ai pus pe roate și un proiect format din șase fete. Spune-mi mai multe te rog despre acest proiect. Cum vă numiți, ce stil abordați, cine vă compune și produce piesele?

Da! Mi-am dorit enorm să am o trupă dar nu o trupă oarecare ci una de fete. Fete care să cânte la instrumente și uite, că după multă căutare și muncă, a ieșit. Ne numim AVA și abordăm stilul pop cu influențe rock, funk, electro. Ne place să ne jucăm. Asta facem din luna iulie 2015 când ne-am strâns pentru prima dată la sala de repetiție. Compunem și noi dar prima noastră colaborare va fi cu cei de la studiourile HA HA HA Production. Mai multe veți afla în primăvară :). Aș vrea să închei prin a-ți prezenta membrele trupei AVA.: Alice Badea ( vioară și backing vocal ), Raluca Pascaru ( tobe ) , Andreea Marin ( bas ) , Raluca Antonovici ( pian ) și Karla Georgescu ( chitară ) .

Andreea, îți mulțumesc mult pentru timpul acordat și îți urez mult succes pe mai departe.

Și eu îți mulțumesc pentru invitație Vlad.

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.