TALENT + TINEREȚE = ANA MARIA

Salutare dragilor!

Azi stăm de vorbă cu Ana Maria. Care Ana Maria? Ana Maria cea de 20 de ani, plină de viață, super talentată, cu o voce caldă și extrem de plăcută, câștigătoare a nenumărate festivaluri de interpretare. Ana Maria care a intrat în echipa Smiley chiar de ziua lui…și a ei. Ana Maria care atunci când nu te vrăjește cu vocea te subjugă cu zâmbetul. Este întruchiparea perfectă a acelei „good girl next door”. Și e foarte talentată…aaaa…am mai spus asta deja?

Bine atunci, am să o las pe ea să ne spună mai multe. Ana Maria Ababei, bine ai venit pe www.vladpop.com și am să încep, ca de fiecare dată, cu cea mai simplă întrebare posibilă: ce înseamnă muzica pentru tine?

Salutare tuturor! Mulțumesc pentru frumoasa prezentare Vlad! Nu știu dacă prima întrebare este chiar cea mai simplă, pentru că muzica are o însemnătate atât de profundă pentru mine, încât de multe ori îmi este greu să exprim asta prin cuvinte. Pentru mine muzica ocupă cam cea mai mare parte din sufletul meu. Iubesc muzica fiindcă ea nu ma lasă niciodată: nici la bine, nici la greu. Muzica mă face fericită, împlinită, mă sensibilizează și mă ajută mereu să trec peste orice obstacol al vieții. Am trăit și trăiesc prin muzică, așa că, dragă „muzică”, îți mulțumesc că faci parte din viața mea!

Care sunt artiștii tăi preferați? Ce sau cine nu lipsește niciodată din playlistul tău?

Admir în general artiștii de calitate și desigur, sunt câteva nume importante care nu pot lipsi din playlistul meu. Din România, cei preferați de mine sunt Andra, Delia, Nico și Smiley, iar din cei de peste hotare, se numără Beyonce, Bruno Mars, Nina Simone, Ray Charles, Sam Smith, Stevie Wonder, Eric Clapton și Kenny G.

Ești dintr-un oraș plin de romantism, dacă e să ne gândim doar la Parcul Copou și faimosul tei al lui Eminescu. Ce stil muzical crezi că i se potrivește cel mai bine Iașului?

Într-adevar, Iașiul este un oraș plin de istorie, tradiție și romantism. Sincer, consider că este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, și nu pentru că e orașul unde m-am născut, ci pentru că este valoros din punctul meu de vedere. Pe lângă parcul Copou și faimosul tei al lui Eminescu, Iașiul se mândrește și cu emblematicul Palat al Culturii, este orașul în care s-a înfăptuit „Mica Unire”, orașul în care s-a înființat prima universitate modernă din România și totodată este și oraș al celor 7 coline. Cred că i-aș putea atribui stilurile soul, jazz, dar și muzică tradițională.

12713981_213922675622351_1672579442_n

Ce stil muzical ești? Pe ce ritm vibrezi, zâmbești și iubești?

Deoarece muzica poate fi și o definiție a complexității, sincer, nu mă pot opri asupra unui singur stil muzical. Pot spune că vibrez, zâmbesc și iubesc pe ritmul muzicii jazz, pop-soul, dar în mod special, doina este cea care reușește să trezească în mine cele mai profunde trăiri… pentru că DA, pentru mine muzica populară este și va fi mereu pe primul loc.

Cum te-ai descrie folosind doar titluri de cântece?

O, Daaaa! Bună întrebare! Dar oare există atâtea titluri de cântece încât să-mi ajungă pentru a mă descrie??! Glumesc… Nu știu cât de bine îmi va ieși, dar încerc. Pentru început, pot spune că sunt o fată  „Oarecare”,  cu „Vise in buzunar”, ce vrea să ajungă  „Cât de departe”.  Uneori îmi vine să-mi fac bagajul și să „Plec pe Marte”, însă  „Tot ce am” este aici, „Acasă”.  Când urc pe scenă, simt că sunt în „Locul potrivit”, iar asta mă motivează să ajung  ” Mai sus de locul doi”.  E simplu: cânt, zâmbesc și iubesc, deci „Trăiesc”. 

Vorbește-mi puțin despre experiența de la Vocea României. Cum e să fii pe scena aceea? La ce BPM îți bate inima în momentul când ești pe scenă la blind-uri?

Experiența trăită la „Vocea României” a fost una remarcabilă.  Acolo se întâmplă ceva special… când ajungi pe acea scenă, orice vis poate deveni realitate. Am trăit emoții intense, am râs, am plâns, am zâmbit, am cunoscut oameni minunați… pentru că Vocea României nu înseamnă numai Chirilă, Loredana, Smiley, Moga și Bartoș. În backstage există niște oameni speciali, muncitori și implicați, precum „Prințesa”, „Pissy”, „Garga”, „Greblă”, „Michi”, „Marinaru`”, și mulți alții! Le mulțumesc pentru că pe lângă seriozitatea lor incontestabilă, aveau și un simț al umorului întins la cote maxime… că altfel Vali nu m-ar fi „botezat” „Gaga de Dristor” :))”!  Când am urcat pe scenă la blind-uri, eram copleșită de emoții. Eram și agitată, și obosită, și încântată, și neîncrezătoare, și… mai era și ziua mea! Nu știu să spun la ce BPM îmi bătea inima în acel moment, însă pot spune că mai era puțin și o culegeam de pe jos:))!

Deși e evident că cei care participă și mai ales câștigătorii unor astfel de showuri sunt extrem de talentați, de ce crezi că după ce showul se termină nu reușesc să dea lovitura și pe mai departe în show-biz? Pare că au tot ce e nevoie: talent, expunere, relații făcute în timpul show-ului, admirația publicului. Și atunci, unde se rupe filmul?

Cu siguranță participanții de la Vocea României sunt foarte talentați, indiferent de locul pe care ajung, însă ceea ce se întâmplă mai departe, cred că ține doar de determinare și de principiile fiecărui concurent.  Acolo avem parte de admirația publicului și de promovare, însă după terminarea acestui show de televiziune, totul stă în mâinile tale. Unii poate se descurajează, ori devin inhibați… dar cel mai important lucru care trebuie știut din momentul în care te înscrii într-un concurs e să ai puterea de a pierde cu capul sus. De aceea, chiar dacă am plecat după etapa duelurilor, m-am ambiționat și mai mult. Bune exemple de reușită după terminarea emisiunii sunt Tobi, Michel, Feli, deci nu e o regulă generală cu „nereușita”! Depinde numai de voința ta, și spun asta pentru că eu nu cred în noroc.

Cum îți vezi viitorul muzical? Ce planuri ai în direcția asta?

Viitorul meu ține de muzică, la fel ca și prezentul și trecutul. Am planuri mari, însă las totul să decurgă într-un ritm firesc. Pot spune deocamdată că muncesc foarte mult, iubesc ceea ce fac și de aceea nu voi renunța niciodată la muzică, indiferent de situație!

O întrebare venită de la fanii tăi acum: unde te putem asculta și vedea pe scenă?

Fiind solista unui band renumit în Iași, particip la diferite evenimente atât private cât și publice. Chiar în noaptea de Revelion am cântat alături de Adamos Band pe scena din fața Palatului Culturii, deci ne putem întâlni! Vă voi ține la curent cu noutățile pe pagina mea de artist, Ana-Maria Ababei, unde vă aștept mereu cu drag!  Pupici:)

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.