HELLO CAITLYN

Salutare dragilor!

Celor care sunteți fanii emisiunii Vocea României nu mai trebuie să vă spun cine este Florentina Cătălina Ciună. Celor care sunteți fani ai muzicii dance/house nu trebuie să vă mai spun cine este Caitlyn. Celorlalți, care nu sunteți nici fani ai emisiunii mai sus amintite și nici fani ai stilului de muzică menționat, am să vă fac cunoștință cu o artistă care are în bagajul de la mama natură o voce excepțională asezonată cu o înfățișare pe măsură. Dar cei care deja „vânați” vocile foarte bune ale patriei trebuie să fi auzit de ea măcar o dată. Sau poate ați auzit-o, v-a rămas în minte și inimă și nu știați cine e.

10153637_10152805855113827_4658975001111775553_n

Ei bine, haideți să-i spunem Florentinei bine ai venit și să începem cu cea mai simplă întrebare posibilă: ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica este modul meu de a mă exprima, de a mă exterioriza. Muzica mă ajută să fiu pozitivă  și creativă, să văd jumătatea plină a paharului, să mă redescopăr chiar și atunci când cred că îmi ating limitele. E greu să descriu ce înseamnă muzica pentru mine, din moment ce muzica a făcut parte dintotdeauna din viața mea. Nu aș concepe o zi fără muzică, fără să o ascult, să o cânt, să o creez, să mă bine dispună.

Ce te-a atras spre muzică și cine te-a ghidat până în momentul ăsta? Pentru că e clar pentru oricine că talent fără puțină șlefuire și cizelare nu se poate .

Am știut că vreau să fac muzică dintotdeauna și am avut noroc de părinți care m-au susținut încă de la început. Au existat câteva persoane speciale care m-au ghidat în toți acești ani și aș vrea să menționez pe doamna Ana Tănăsescu, o persoană cu un suflet minunat și cu multă răbdare, care și în prezent face o treabă minunată cu copiii la Palatul Național al Copiilor din București. Dana Dorian m-a adus la nivelul de artist profesionist și m-a învățat să iau actul artistic  în serios , dar fără să ignor și părțile amuzante care apar pe parcurs  🙂 . Iar Emil Lassaria este persoana care  mi-a dat încredere în mine ca artist , compozitor și textier și m-a susținut poate cel mai mult în carieră.

Dacă ai fi un stil muzical care ar fi acela?

Nu aș putea fi un singur stil muzical, îmi place să experimentez, să învăț stiluri noi și încerc să demonstrez lucrul ăsta și în studio de unde vor ieși multe surprize anul acesta.

12507158_10153865131088827_7720800676018555305_n

La Voce ai fost una dintre cele mai „chinuite” concurente. Ai fost salvată de două ori, de doi antrenori diferiți. Cum a fost experiența de la emisiune și ce simțeai în momentele acelea când așteptai decizia publicului sau a unui antrenor?

De-a lungul timpului am participat la mai multe concursuri, inclusiv Festivalul de la Mamaia și Cerbul de Aur, dar niciodată la un concurs gen reality-show și nu am vrut să am vreun regret că nu am trecut și prin această experiență. Nu a fost așa cum mă așteptam, am avut multe emoții de-a lungul emisiunii. Nu știu câte din aceste trăiri au putut fi sesizate de către telespectatori, dar am trecut prin toată paleta de emoții pe tot parcursul emisiunii. Atunci când așteptam decizia mă gândeam la toate variantele și încercam să fiu ok cu orice decizie luată, de aceea atunci când am fost eliminată nu am fost deloc tristă. Consider că e important să nu ai regrete și să încerci tot ce ține de tine pentru a ajunge cât mai departe. Din acest motiv mă bucur că am avut șansa să particip la această emisiune, să am doi antrenori de la care să învăț  și să ies cu capul sus.

Se bazează totul pe voce la aceste emisiuni sau e vorba și de notorietatea cu care vii în concurs? E de ajuns doar vocea sau trebuie și alte talente (actorie, povestea din spatele concurentului, etc.)?

Cred că este important felul în care te prezinți per-total și piesele alese să ți se potrivească. Desigur că nu poți influența foarte mult gusturile publicului sau antrenorului (poți doar să încerci). Dar îmi place să cred că mai presus de toate primează vocea și piesa, și abia după povestea din spate.

Așa cum am scris și în postul cu care concluzionam acest sezon de Vocea, ai fost concurentul meu preferat și în continuare părerea mea este că aveai cea mai bună și completă voce din concurs. Ai vreun regret legat de participarea la acest show? Te așteptai la mai mult? Te așteptai la mai puțin?

Mulțumesc tare mult pentru aprecieri 🙂 . Sincer, mi-am dat seama că nu fac față bine presiunii unui concurs, că mă descurc mai bine atunci când nu sunt într-o competiție. Nu regret că am participat, am cunoscut o mulțime de oameni minunați (și nu spun asta ca să sune bine) și am încercat să mă bucur de tot  ceea ce mi se întâmpla. Am învățat să nu am prea multe așteptări în general și să încerc să construiesc singură ceea ce vreau să realizez. Sunt recunoscătoare pentru fiecare moment petrecut în cadrul concursului, dar viața merge înainte și nu îmi rămâne decât să mă concentrez la cariera mea și să continui pe acest drum.

Din păcate a devenit o regulă amară să nu mai auzim mare lucru despre câștigătorii concursurilor de acest gen după ce se încheie competiția. În afară de Feli, Liviu Teodorescu, Adrian Nour și cam ei îmi vin în minte la prima strigare, restul nu au reușit să-și atingă potențialul maxim. Ce crezi că le lipsește din moment ce notorietate au (cea câștigată pe parcursul emisiunii), cunoștințe și-au făcut, talent clar au? Ce lipsește pentru a continua drumul pe o pantă ascendentă?

Notorietatea obținută este de scurtă durată, părerea mea, și trebuie să te mobilizezi rapid după, ca să poți profita de ceea ce ai obținut în urma emisiunii. Din păcate această mobilizare este câteodată anevoioasă și nu depinde întotdeauna de artist. Probabil din această ecuație  lipsesc oamenii potriviți la momentul potrivit. Ține mult și de noroc, cred eu, și de cât de mult îți dorești să faci asta.

Deși cânți de la o vârstă fragedă, consacrarea ai cunoscut-o în urma colaborărilor cu Dj-ul Emil Lassaria. Cum v-ați cunoscut și care e cel mai drag moment al colaborării voastre?

Ne-am cunoscut pe vremea când eu făceam parte din proiectul “Chicanos” și mergeam prin țară la concerte, în anul 2008. Nu aș ști să îți spun un moment anume care mi-a fost drag, am avut parte de o grămadă de momente și experiențe  frumoase, atât la concertele din țară, cât și la cele din afară  și ne-am bucurat de ceea ce am realizat împreună. Colaborarea noastră continuă, am petrecut mult timp în studio și abia aștept  să lansăm noi piese.

Pe radio și pe tv suntem invadați de tinere talentate doar de la gât în jos dar care ne sunt prezentate ca mari cântărețe pentru că sunt produse de cine trebuie au și succes. Cum se simte un artist extrem de talentat ca tine când vede cu cine trebuie să se lupte pentru faimă?

Consider că nu mă lupt cu nimeni și că e loc pentru toată lumea pe piața muzicală. Mă concentrez pe cariera mea și încerc să fac ceea ce îmi place din ce în ce mai bine. Nu văd nimic rău în a fi sexy,  sunt artiste extrem de talentate care au și o imagine foarte bună. Important este să nu uităm cu totul de calitățile vocale și să ne concentrăm numai pe look.

Care e cartea citită pe care ai simțit-o ca având cea mai multă muzicalitate în scriere?

Sincer atunci când citesc o carte sunt acaparată de povestea în sine, încât nu mă mai gândesc la muzică. Sunt momente în care trebuie să te și deconectezi, iar cititul pe mine mă ajută în sensul acesta. Se întâmplă totuși să mă inspire o anumită poveste și să folosesc anumite idei în scrierea unui text pentru o piesă.

11990685_10153609818588827_1429184524521482012_n

Ce artist / piesă nu lipsește niciodată din playlistul tău?

Sam Smith – I’m Not The Only One, dar și mulți alții. (Tori Kelly, Jessie J , Ariana Grande, Coldplay etc.)

Cum te vezi din punct de vedere muzical peste zece ani?

Nu visez la un anume parcurs în carieră sau la un anume număr de piese/albume number 1. Încerc să trăiesc momentul, să nu mă sperii de eșecuri, să învăț cât mai mult din ele și să mă maturizez atât personal, cât și muzical, astfel încât să devin un artist complet. Cel mai probabil, peste zece ani voi avea și mai multă încredere în mine, câștigată în urma experiențelor dobândite de a lungul timpului și o grămadă de povești de spus.

11954550_10153591756523827_8186952696370224725_n

Să zicem că poți să alegi ca pentru o seară să împarți cea mai mare scenă a lumii cu cine vrei tu. Cum ar arăta line-upul?

Probabil cu cei mai în vogă artiști și eu să fac parte din aceeași categorie 🙂 ; The Weekend, Bruno Mars, John Legend.

Florentina spune-mi acum la ce surprize să ne mai așteptăm din partea ta și pe unde te mai putem vedea/asculta/

Urmează luna aceasta să lansez primul meu single oficial în limba română și următorul single Emil Lassaria and Caitlyn primăvara aceasta.  Am și alte surprize pregătite, dar le voi dezvălui la momentul potrivit pe pagina mea de Facebook  CaitlynOfficial  unde puteți găsi cel mai recent release Emil Lassaria and Caitlyn – Besame .

Discuția noastră se termină aici Florentina îți mulțumesc mult de tot pentru amabilitate și timpul acordat și la piesa următoare fac cinste cu textul (adică ți-l scriu eu :)).

Mulțumesc și eu .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.