CE-AM MAI ASCULTAT ÎN ULTIMA VREME – MARTIE 2016

Salutare dragilor,

nu știu voi ce-ați mai făcut, ce-ați mai ascultat dar eu știu sigur despre ce o să scriu azi. Nu avem interviuri săptămâna asta drept urmare haideți să ciulim urechile și să descoperim ce au mai încărcat pe YouTube minunatele case de discuri și fabuloasele case de producție muzicală din România.

Încep abrupt cu o piesă încărcată acum cinci zile, compusă de Laurențiu Duță și interpretată de Elena Gheorghe. Se numește „Antidot”, e o baladă nici mai bună dar nici mai proastă ca altele. Nu e rea dar nici spectaculoasă. Elena e una dintre artistele care mie îmi plac dar încă o aștept să-și găsească vibe-ul acela care să fie doar al ei.

 

Despre piesa următoare nu aș scrie niciodată în mod normal pentru că din punct de vedere a instrumentației și a producției nu aș avea ce să remarc la ea. E o piesă așa și așa cu un iz de manea dar motivul pentru care scriu despre ea este vocea lui Fabian Sasu, timbrul său de fan Bob Marley fiind ceva de vis. Pentru acest timbru atât de special îi doresc lui Fabian piese infinit mai bune și mai ales piese de alt gen.

 

Artista care urmează e din ce în ce mai în vogă. Fata de aur de la Famous Production ne dă un mesaj în care ne spune cât de dor îi e după iubitul ei. Piesa e compusă de Randi, interpretată de JO și nu sună rău de loc. Îmi place mult textul.

 

Elena Gheorghe revine în acest post, de data aceasta alături de Naguale într-o piesă compusă și produsă de cei de la Kazibo. Piesa e extrem de interesantă, textul e mișto, are unele părți care sună într-adevăr fantastic iar Elena Gheorghe e chiar meseriașă pe piesa asta.

Deși e lansată la final de februarie includ piesa următoare la luna martie. E una dintre piesele mele preferate din ultima vreme. Textul e fain, fain, real și direct, melodia e exact ceea ce trebuie să fie, orchestrația la fel iar ADDA e mișto de tot pe piesa asta. Mă bucur să văd că ADDA revine în forță pentru că e o artistă completă: compune linii melodice, scrie texte faine și are un timbru care mie îmi place mult de tot. „Dragă inimă” se numește piesa faină pe care vă invit să o ascultați acum.

Din laboratoarele HaHaHa Production vine o piesă tare faină interpretată de Jean Gavril. Eu vă propun să țineți minte numele ăsta că sigur o să mai auzim de el. Piesa e altceva în peisajul muzical de la noi dominat de atâtea manele deghizate. „Totul sau nimic” e ceva fin și special.

După cum bine vedeți, lucrurile bune le țin pentru partea de final. Nu mai repet chestia cu DELIA  e cea mai meseriașă și dorită (pentru colaborări) artistă de la noi în acest moment. Marele ei merit e că reușește să aleagă bine piesele pe care apare și așa e și când vine vorba despre colaborarea cu Taxi. „Atât de trist” e o baladă în stil Taxi cântată în stilul Delia. Foarte faină melodia, textul (ca de fiecare dată când e vorba de Dan Teodorescu) la superlativ.

Am să închei cu piesa unei artiste care nu se numără printre preferatele mele dar care, o dată la câțiva ani reușește să mă surprindă în așa hal încât să mă lase cu gura căscată. Piesa e compusă de RANDI (foarte talentat) și interpretată de Corina. E o furtună caldă plină de sensibilitate și plină de frumos.Pot să înțeleg și videoclipul deși nu-i chiar ușor să faci legătura între text și imagine, dar efectul vizual e fabulos. Revenind la piesă vreau să spun că mi-aș dori să aud mai multe texte de acest gen, instrumentații de acest fel și atunci poate că muzica românească va trece la nivelul superior. Pe Corina vreau să o felicit pentru că a ales să interpreteze piesa asta și că pentru o melodie a ales să fie o doar o femeie sensibilă și talentată și nu o oarecare altă fată din Balcani.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.