DESPRE LAȘITATE

Industria (să-i zicem așa deși este mai mult un talcioc) muzicală din România este una plină de lași care pentru 10 lei în plus sunt în stare să vândă și să promoveze orice mizerie. Azi nu am să scriu despre calitatea pieselor care se aud pe toate canalele media (m-am plictisit deja) ci am să scriu despre furt. Am să scriu despre un domeniu în care furtul e la ordinea zilei și la fel ca în restul societății românești (din păcate) toți cei din industrie știu tot dar comentează doar când piesa furată de celălalt are mai mare succes decât piesa furată de ei.

musical-theft-222x160

Nu vă mai amăgiți (cei care încă mai aveți puțină conștiință) cu aceleași vechi „încurajări”: „toată lumea mai fură câte o melodie așa că eu de ce nu?”; „lasă că ăștia care ascultă sunt fraieri, nu știu muzică și dacă zice cineva că piesa e furată le băgăm chestia aia cu minim patru măsuri”; etc.

Problema majoră, pe lângă faptul că marea majoritate a producătorilor muzicali de la noi se „inspiră” din piese de succes de afară este că cei care îi difuzează la radiouri și pe TV, cei care le plătesc videoclipurile și le distribuie piesele (adică minunatele case de discuri), absolut toți cei implicați în traseul piesei respective știu că într-o măsură mai mare sau mai mică e furată.

theft1

Și aici vorbim despre lașitate. Ești un laș dacă ești un artist de mare succes care primește o piesă de la un compozitor sau producător (celebru sau nu) despre care știi că e inspirată dintr-o piesă de afară și pe care o cânți și o promovezi fără jenă!

Ești un laș dacă ești un manager de proiect la casa de discuri și artistul de al cărui proiect te ocupi vine cu o piesă despre care știi că e furată că deh, ai cd-ul cu varianta originală în mașină, dar fără nicio apăsare tu o promovezi fără rușine!

Ești un laș dacă ești un director de programe la orice fel de radio sau TV și bagi în heavy rotation o piesă despre care și bunică-ta care e afoană știe că e furată!

Theft-380x400

EȘTI UN HOȚ DACĂ EȘTI UN COMPOZITOR SAU UN PRODUCĂTOR MUZICAL CARE ARE SUCCES DOAR CU PIESE FURATE!

EȘTI UN HOȚ DACĂ EȘTI ARTIST ȘI CÂNȚI PIESE DESPRE CARE ȘTII CĂ SUNT FURATE!

Deși, dacă mă gândesc mai bine, nu sunt doar lași și nu e vorba doar despre hoție. ADEVĂRUL ESTE CĂ VĂ E FOAME RĂU ȘI FACEȚI ORICE PENTRU A VĂ ASTUPA GOLUL ĂLA DIN STOMAC.

Despre golul de onoare, orgoliul și moralitatea lipsă nu mai e cazul să vorbim.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.