DESPRE VISE ȘI IUBIRI SECRETE

Salut,
Dacă vă cânt așa: îmi colorai visele ce nume vă vine prima dată în minte?  Dacă vă vorbesc puțin despre trilogia #IubiriSecrete la ce sau la cine vă gândiți prima dată?  Hai să vedem dacă ați răspuns corect. Păi dacă la prima întrebare ați răspuns cu IRINA RIMES să știți că e răspunsul corect. Dacă la întrebarea cu numărul doi (ceva mai tricky oricum pentru că acolo puteați să răspundeți și chestii personale sau ceva telenovelă) ați răspuns tot IRINA RIMES, ei bine, aveți din nou dreptate.  V-ați prins deja cine e invitata mea de azi dar ce știți despre ea? O cheamă Irina, vine din Republica Moldova, are state vechi în show-bizz-ul de peste Prut și de ceva vreme a monopolizat radiourile cu arhicunoscuta Visele. Mai multe despre ea aflăm direct de la sursă în rândurile de mai jos.
Irina bine ai venit în călătoria mea muzicală sau mulțumesc că m-ai primit pe mine în călătoria ta muzicală. Hai să vorbim despre tine. Cine ești tu? Cum o vede omul Irina pe artista Irina Rimes?
Cine sunt eu? E cea mai ușoară întrebare)  Eu sunt o femeie, o fată simplă,un artist care are multe de spus și un om sincer în primul rând. 
Voi moldovenii, în special cei de peste Prut aveți ceva special atunci când vine vorba despre acte artistice. Avem atâtea exemple de artiști moldoveni care au luat cu asalt industria muzicală din Romania. E o genă a voastră sau la Chișinău se simte mai artistic?
Cu siguranță se simte amprenta rusească,  probabil din cauza asta ce facem noi e un pic diferit! Dar dacă mă întrebați pe mine,  eu nu fac diferența dintre artiștii moldoveni și români,  mi se pare că suntem un popor și o națiune și atâta timp cât scriem în aceeași limbă, suntem la fel. Mi se pare, sper ca un artist din Moldova care face muzică bună să fie cunoscut și în România! 
_mg_3784
Cum ai găsit industria muzicală din România comparativ cu cea din Republica Moldova? Plusuri? Minusuri?
România oferă mai multe posibilități din punctul ăsta de vedere. În primul rând publicul e mult mai mare . Să faci muzică în Moldova este un hobby,  să faci muzică în România este profesie. 
Mi-a șoptit cineva că în adâncul tău tu ești mai rock așa. O să auzim și rock de la Irina Rimes în viitor? Care sunt stilurile muzicale preferate? Cine sunt artiștii preferați?
Da, sigur! Nu mai pomenesc că pregătesc o piesă cu trupa Vunk! Dar asta este surpriză,  nu trebuia să vă zic 😁 În general ascult toate genurile muzicale, de la clasică până la death core. Ascult mult Rahmaninov, Yann Tiersen, îmi place foarte mult muzica clasică și instrumentală..
Știu că participi activ la compunerea pieselor, la scrisul textelor. “Visele” deja e un super hit și toată lumea îl știe. Tocmai de aceea hai să vorbim despre prima trilogie muzicală din România, #Iubiri Secrete. De unde ideea, ce înseamnă trilogia aceasta, cât din povestea asta te reprezintă?
De fapt nu particip ci le scriu eu. Trilogie sunt eu și tot ce-am scris în afara de Visele, care e scrisă de Andi Bănică, sunt scrise și compuse de mine. Asta e ideea, să fiu autoarea propriilor piese pentru că am convingerea că așa transmit cel mai mult, mai ales că piesele mele sunt inspirate din viața mea personală, lucruri pe care le-am simțit, le-am trăit sau aș fi vrut să le trăiesc.
_mg_3935
Una din întrebările pe care le adresez în mod constant invitaților mei este următoarea: care e cea mai muzicală carte/poveste pe care ai citit-o?
Nu-mi aduc aminte exact. Dar îmi place să citesc versuri din literatura rusă. Mi se pare că sunt cele mai melodioase, pline de sentiment și pasiune. 
Știu ca ai participat în Republica Moldova la un show de televiziune în stilul Vocea României sau X Factor. Ce părere ai despre astfel de emisiuni? De ce crezi că aproape niciunul dintre cei care câștigă astfel de show-uri de televiziune nu reușește să se impună mai apoi? În istoria recentă a acestor emisiuni în România avem experiența ca mai mulți participanți să reușească mai departe în show-bizz dar nu și câștigătorii. Care crezi că e motivul?
Un artist care iese dintr-un concurs de acest gen ar trebui să dea din coate și să încerce să facă ceva pentru cariera lui. Pe de altă parte ar trebui să fie în locul potrivit, la momentul potrivit cu vibe-ul potrivit, mai pe scurt să aibă și un pic de noroc. Eu în acel concurs am ajuns până în finală dar profesional eram la un nivel destul de jos. După ce am ieșit de acolo, urmărind concertele și live-urile, am înțeles la ce trebuia să lucrez. De aceea secretul meu este munca și pasiunea pe care o depun în munca mea. 
Haide să ne imaginam parcursul tău în industrie ca pe o călătorie muzicală. Cât de departe te vezi mergând? Până la ce “stație”? La ce “stație” crezi că ești acum?
 Acum am intrat în metrou. Vreau să ajung până la stația aia unde o să îmi doresc să cobor. 
Corpul uman este 70% apă.  Dacă ar fi să încercăm o mică “radiografie” cât la sută din Irina Rimes este muzică?
    80% .. restul  e familie, viață personală cu toate că viața personală intră în acele 80%
Irina îți mulțumesc pentru amabilitate și îți urez mult succes în continuare.
Și eu vă mulțumesc :*
Pe Irina Rimes o găsiți pe Facebook sau pe Instagram sau pe YouTube.
foto credit: Alex Chițu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.