ȘI OSCARUL MERGE CĂTRE …

Salutare dragilor!

Așa cum v-am obișnuit și anul trecut, înainte de Oscaruri haideți să aruncăm o privire la melodiile și artiștii nominalizați la categoria de „Cel mai bun cântec original”. Nu lungesc povestea că acușica vine seara cea mare (mă rog, la noi dimineața cea somnoroasă) și aflăm câștigătorii.

87th

Primul nominalizat este domnul The Weekend cu piesa „Earned It” de pe coloana sonoră a filmului „Fifty Shades Of Grey”.

Piesa o știți cu siguranță pentru că are deja un an și ceva de difuzare intensă pe toate posturile muzicale. Dacă nu o știți după cum sună, atunci cu siguranță că măcar videoclipul îl rețineți. Piesa e ok din punctul meu de vedere, nu ceva ieșit din comun dar o piesă mult mai bună ca altele.

 

A doua piesă nominalizată e ceva special. Se numește „Manta Ray” și face parte de pe coloana sonoră a minunatului documentar „Racing Extinction”. E compusă de J.Ralph și interpretată de acesta împreună cu Antony. Melodia e foarte, foarte faină, tot mesajul, tot pachetul documentarului fiind prinse în aceste note.

Vă invit să ascultați minunăția asta de melodie, vă invit să vedeți și filmul pentru că este ceva minunat. Cu mesaj, cu suflet și cu mult adevăr.

 

Trecem mai departe cu nominalizările și avem o nouă bucată muzicală puțin atipică dacă privim nominalizările din anii trecuți. Este vorba despre o piesă de pe coloana sonoră a filmului „Youth” (de văzut neapărat) care se numește „Simple Song #3”. E compusă de către David Lang cel care de altfel e autorul întregii coloane sonore a acestui film și interpretată de către minunata soprană Sumi Jo.

Vă invit așadar să vă delectați pentru șase minute și ceva cu minunatele acorduri ale acestei piese simple dar extrem de frumoase.

 

Pe principiul unei vechi vorbe care spune că nu te plângi și nu bagi în seamă anumite lucruri până nu ți se întâmplă ție trecem la următoarea piesă nominalizată și anume balada interpretată de către mereu interesanta Lady Gaga. Piesa se numește „Til It Happens To You” și face parte de pe coloana sonoră a filmului „The Hunting Ground”.

Piesa, la fel ca întregul film vorbește despre „terenul de vânătoare” în care s-au transformat în ultimii ani campusurile colegiilor și universităților americane. Despre cei care vor să profite / abuzeze de cei care sunt percepuți ca fiind mai slabi sau altfel decât majoritatea. E un film de urmărit iar piesa aceasta chiar e bună. Plus, așa cum am spus deja, o Lady Gaga mereu surprinzătoare în apariții dar întotdeauna cu o super voce la purtător.

 

Ultima piesă nominalizată ești și preferata mea. Sam Smith, copilul teribil al muzicii britanice, ne aduce piesa care promovează ultimul film din seria 007. „Writing’s On The Wall” e minunată iar interpretarea este de excepție. Totul de la compoziție, armonie, voce, orchestrație este parcă după chipul și asemănarea lui Bond. James Bond. O piesă puternică dar în același timp sensibilă.

Despre Sam Smith ce să mai spun? E unul dintre artiștii mei preferați, cu niște calități vocale incredibile. Versatil, puternic și sensibil, simplu dar totuși complex, Sam își însușește piesa asta și o face a lui, fără a a risipi nicio clipă farmecul pe care îl are orice piesă scrisă special pentru un film al seriei 007.

 

Acestea sunt melodiile care se bat pentru o singură statuetă. Cine va câștiga? Doar membrii Academiei Americane de Film știu. Noi doar putem să ghicim, ceea ce vă invit și pe voi să faceți.

Pentru mai multe informații despre aceste premii puteți să vizitați site-ul oficial al competiției: Premiile Oscar.

 

Publicitate

3 gânduri despre „ȘI OSCARUL MERGE CĂTRE …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.